420gr liszt (285gr teljes kiőrlésű búza, 135gr sima búza)
30gr búzasikér
2tk só
20gr friss élesztő
400ml hideg víz
20gr habtejszín
1-1tk oregano és bazsalikom
A hozzávalókat egy kanállal összekeverem, majd lefedve a pulton pihentetem 10-12 órát, ha elszaladna az idő és még többet várakozik akkor sem történik baj, remek lesz.
12 óra múlva lisztezett deszkára borítom, áthajtogatom, hosszúkásra hagyom.. Ragadós tészta, annak is kell lennie, a lisztnek nagy hasznát vesszük, mindenképp legyen kéznél. Általában olajat használok a formázáskor de ennél a kenyérfélénél a liszt a befutó, A csavarásnál is ez láttatja majd a mintázatot.
1 órát várakozik a lisztes deszkán, félidőben egy fedeles sütőtálat, beteszek a sütőbe és előmelegítem 230-240 fokra. Amikor letelt az 1 óra, óvatosan kiveszem a sütőtálat, beleteszek egy darab sütőpapírt, a tésztát szintén jó lisztesen megcsavarom, mindkét végén háromszor-négyszer; majd áthelyezem a forró jénaiba. Ráteszem a fedőt és a sütőbe tolom. 25 perc múlva leveszem a fedőt és visszaveszem a hőt 200 -210 fokra, így sül tovább 20-25 percet.
Akkor van kész, ha az alja kopog, ekkor rácsra teszem.
A liszteket egy nagyobb tálba öntöm. Közepére kis mélyedést készítek, ebbe teszem a cukrot és az összemorzsolt élesztőt. Hozzáöntök kb. 1 dl meleg vizet. Az élesztőnek nagyjából 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. Bedagasztjuk a tésztát, és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, majd három, egyforma darabb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat turmixgépbe rakni, ráönteni a tojásfehérjét és az almaecetet. Egy pár pillanatig beindítani a gépet, /nagyon hamar összeáll/ majd hozzáadni a forró vizet. Addi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA robotgép táljába öntöttem a vizet, belemorzsoltam az élesztőt, rászórtam a lisztet és belekevertem a lisztbe a sót. Jól összedolgoztattam a géppel a tésztát, majd lefedve 4 órár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű