menu

Családireceptkönyv.hu

Provance-i gyökérkenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


420gr liszt (285gr teljes kiőrlésű búza, 135gr sima búza)
30gr búzasikér
2tk só
20gr friss élesztő
400ml hideg víz
20gr habtejszín
1-1tk oregano és bazsalikom

Elkészítés:


A hozzávalókat egy kanállal összekeverem, majd lefedve a pulton pihentetem 10-12 órát, ha elszaladna az idő és még többet várakozik akkor sem történik baj, remek lesz.

12 óra múlva lisztezett deszkára borítom, áthajtogatom, hosszúkásra hagyom.. Ragadós tészta, annak is kell lennie, a lisztnek nagy hasznát vesszük, mindenképp legyen kéznél. Általában olajat használok a formázáskor de ennél a kenyérfélénél a liszt a befutó, A csavarásnál is ez láttatja majd a mintázatot.
1 órát várakozik a lisztes deszkán, félidőben egy fedeles sütőtálat, beteszek a sütőbe és előmelegítem 230-240 fokra. Amikor letelt az 1 óra, óvatosan kiveszem a sütőtálat, beleteszek egy darab sütőpapírt, a tésztát szintén jó lisztesen megcsavarom, mindkét végén háromszor-négyszer; majd áthelyezem a forró jénaiba. Ráteszem a fedőt és a sütőbe tolom. 25 perc múlva leveszem a fedőt és visszaveszem a hőt 200 -210 fokra, így sül tovább 20-25 percet.
Akkor van kész, ha az alja kopog, ekkor rácsra teszem.

Provance-i gyökérkenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZSEMLE,  HOLLANDI, PUHA
ZSEMLE, HOLLANDI, PUHA

Az élesztőt egy kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót és elkeverjük, mehet bele a vaj és a felfuttatott élesztő végül hozzáadagoljuk dagasztás közb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sós kifli
sós kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pita kenyér gyros mellé
Pita kenyér gyros mellé

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Cukros fahéjas rúd
Cukros fahéjas rúd

A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk