2 dl víz
5 dkg étolaj
5 dkg vaj
13 dkg liszt
csipetnyi só
3 tojás
5 ek. cukor
őrölt fahéj
A hozzávalókból tésztát dagasztok, egy kicsit lágyabbat, mint a kenyérnél. Kiolajozott kelesztő tálba teszem, hagyom duplájára kelni. Lisztezett felületre borítom, majd négy egyfor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz olajat összekeverjük a vízzel és a sóval. Ezzel fogjuk majd később meglocsolni a tésztát. A réteslapot szétszedjük a lapjaira. Egy kerek sütőformába két lapot fektetünk, úgy,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztás után a tésztát kelesztjük, majd tepsibe nyújtjuk. Nem muszáj sodrófával, csak úgy kézzel is bele lehet húzogatni a kiolajozott tepsibe. A tetejére lehet tenni hagymát, sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk,30 percig pihentetjük,majd ismét összegyúrjuk,hogy puha könnyen kezelhető legyen.Hengert formálunk belőle és kb 70 db-ra felvágjuk.Lehet kisebbre,nagyob...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű