Hozzávalók 1- kg, liszthez
Lisztbe belemorzsoljuk az èlesztőt ès a többi alapanyagokkal együtt szódavíz hozzáadásával közepes kemènysègű tèsztát dagasztunk ,
tetejèt megkenjük ètolajjal letakarva 3, szorosára kelesszük ,
Olajos deszkára olajos kèzzel közepes alma nagyságú gombócokat formázunk , letakarjuk ès 2- szeresère kelesszük , olajos kèzzel nyújtjuk , vagy deszkan köralakba vèkonyra ellapitjuk ( így gyorsabb főleg ha nagyon sokat csinálunk , )
Bő olajban sütjük
Félig töltöttem a kis és nagy muffin formákat is. 200 fokos előremelegített sütőben 10 perc volt. Forrón szétvágtam, nem volt nyers és lucskos kihűlve jó kenyérállagú
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból, a szokásos módon, kelt tésztát dagasztunk. Ehhez, az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben, majd mindent hozzáadva, közepesen lágy tésztát ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű