1 nap - 2 evőkanál natur joghurt
4 evőkanál liszt bl80
3,5 evőkanál víz ezeket összekeverem hagyom a konyhapulton
2 nap - 3,5 evőkanál víz
4 evőkanál liszt alaposan elkeverem
3 nap – ismétlem a második napot
4 nap – a massza ¾-ét le kell önteni a maradékot megetetni
100 gram víz
100 gram liszt… jól elkeverni
5-10 nap a negyedik napot ismételn i, tehát ¾ le önteni, megetetni
11 napon 200 gram kovásszal lehet sütni egy kenyeret…
a maradéket hűtőbe tárolva pihentetjük, ha újra sütni akarunk kivesszük kb 8 órát a pulton tartjuk…megetetjük mint a 4 napon másnap lehet sütni vele megint…az alap kovász nagyon sokáig eltartható a hűtőben…
jó kenyérsütést mindenkinek………..
1 nap - 2 evőkanál natur joghurt
4 evőkanál liszt bl80
3,5 evőkanál víz ezeket összekeverem hagyom a konyhapulton
2 nap - 3,5 evőkanál víz
4 evőkanál liszt alaposan elkeverem
3 nap – ismétlem a második napot
4 nap – a massza ¾-ét le kell önteni a maradékot megetetni
100 gram víz
100 gram liszt… jól elkeverni
5-10 nap a negyedik napot ismételn i, tehát ¾ le önteni, megetetni
11 napon 200 gram kovásszal lehet sütni egy kenyeret…
a maradéket hűtőbe tárolva pihentetjük, ha újra sütni akarunk kivesszük kb 8 órát a pulton tartjuk…megetetjük mint a 4 napon másnap lehet sütni vele megint…az alap kovász nagyon sokáig eltartható a hűtőben…
jó kenyérsütést mindenkinek………..
1. Az élesztőt a tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. 2. 30 percet pihentetjük a tésztát, majd vékonyra kisodorjuk. (Én a legnagyobb pog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megkelt tésztát 4 részre osztani, kör alakra myújtani, megkenni olvasztott vajjal, reszelt sajttal megszórjuk, rá a másik kör alakú tészta. Ezt a kétrétegü tésztát 16 cikkre vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az alapanyagokat jól összedolgozzuk és kb 30 percig pihentetjük. A sütőt 160 fokra alsó-felső sütésen előmelegítjük. A tésztát kb 1/2 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalóból ruganyos tésztát gyúrtam, hagytam fél órát pihenni, majd egy picit átmozgattam. Utána hagytam, amíg teljesen meg nem kelt - kb 1,5 óra volt. A tésztát 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz