menu

Családireceptkönyv.hu

0. Darázsfészek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g liszt
2 tojás
fél kocka élesztő
fél bögre tej
2 kanál cukor
Krém: 250 g margarin vagy vaj
200 g cukor
2 vaníliás cukor – 1 kanál vanília aroma vagy esszencia

Tetejére: 3 dl tej
1 kanál cukor
2 vaníliás cukor

Elkészítés:


Felfuttatjuk az élesztőt, a fél bögre tejben (cukor – langyos tej – pici liszt – meleg hely), majd hozzáadjuk a liszthez, tojáshoz. Kézzel dolgozzunk, mert egy kemény masszát kapunk. Nagyon fárasztó és idegtépő az összeállítása. Főleg a nyújtás mert ugrik vissza. Ha még szükséges, adjunk hozzá langyos tejet.
Hagyjuk pihenni, míg bekeverjük a vajat a cukrokkal és aromával. Majd lisztezett felületen nyújtsuk kb. egy ujjnyi vastagra, kenjük meg a krémmel, szorosan tekerjük fel, majd egy kicsit emelgetve igazítunk, hosszítunk rajta. Vágjuk két ujjnyi vastag szeletekre és helyezzük egy vajjal kikent tepsibe. Hagyjunk közte helyet, mert kelesztés és sütés közben nőnek. Ezek után két órán át meleg helyen pihentetjük, kelesztjük. Szépen a duplájára dagadnak. 180 fokos előmelegített sütőben kezdjük el sütni. Mikor kezd arany barnává válni, locsoljuk meg a az édesített tejjel. Minden csigára kb. két evőkanál szükséges. Tegyük vissza még pár percre, de figyeljük, hogy az alja ne égjen oda. Ha viszont a teteje égne, lazán fedjük le fóliával.Ha kész egyből vegyük ki a tepsiből, mert a tej karamellízálódik, így még fel lehet venni, nem tapad oda.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lekváros bukta ll.
Lekváros bukta ll.

50 dkg liszt, 2,5 - 3 dl langyos tej, 1 tk cukor, 4 dkg élesztő, 3 ek olaj, csipet só, 2 ek porcukor, 1 tojássárgája. A langyos tejben elkeverem a cukrot, majd felfuttatom az élesz...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Mekis almás táska(EggFree)
Mekis almás táska(EggFree)

Először a tölteléket készítsd el, hogy legyen ideje kihűlni. Az almákat hámozd meg, vágd apróra. Keverd össze a vízzle, citromlével, add hozzá az édesítőt és a fahéjat. Alacsony lá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar kifli kelesztés nélkül
kifli kelesztés nélkül

1 dl tejet az élesztőt és 1 kk cukrot összekeverem és felfuttatom. Liszt+só+felfuttatott élesztő+vaj+a maradék tej =jól kidolgozzuk. a tésztát 2 részre osztjuk kerek lappá nyújtj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos kenyér
Kovászos kenyér

1. Az egészet egy szép nagy tálban bedagasztom (kb 1/2 órát, kézzel), majd félre teszem. 2. Kb. 5-6 órát kelesztem. Közben még 2-szer átdagasztom (kb. 5-5 perc). 3. Az utolsó da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk