Családireceptkönyv.hu

Sonkás-sajtos tekercs


Írta:

Elk. idő: 1óra
Adag: 4-5fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(ebből a mennyiségből 23-25 db lesz)
- 50 dkg sima liszt
- 5 dkg rétes liszt
- 3 dl tejföl
- 0,5 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 1 tojás
- 5-6 g szárított élesztő (instant élesztőpor)
- csipet cukor
- csapott kávéskanál só


A töltelékhez:
- 15 dkg sonka
- 10 dkg virsli
- 2 db lila hagyma
- fél fej fokhagyma
- 0,5 dl olaj
- 5 dkg vaj (vagy margarin)
- 20 dkg trappista sajt
- őrölt bors

+ a tetejére a kenéshez tojás, szezámmag

Elkészítés:


1. Az átszitált liszthez hozzáadom a réteslisztet, cukrot, sót, szárított élesztőt és összekeverem.
2. A tejet és tejfölt meglangyosítom, hozzáadom a liszthez, valamint az olajat és tojást is, és összegyúrom, duplájára kelesztem.
Amíg a tészta kel, elkészítem a hozzávalókat:
3. A sonkát és virslit apró kockákra vágom, kevés olajon megsütöm (nem pirosra, mert még úgyis sülni fog a tésztában is!), ízlés szerint borsozom.
4. A megsütött sonkás-virslis "cuccot" kiveszem a serpenyőből egy tálkába, és a visszamaradt olajban/zsiradékban megolvasztom a margarint, belereszelem a fokhagymát.
5. A lila hagymát vékonyra szeletelem, reszelem a trappista sajtot.
6. Ha megkelt a tészta, 2 részre osztom. Vékony téglalappá nyújtom, megkenem a vajas fokhagymával, megszórom sonkával, lila hagymával, majd reszelt sajttal és szorosan összetekerem (mint a piskótatekercset).
7. Trapéz alakúra vágom (ahogy fent a képen látható) és sütőpapiros vagy vajjal kikent/lisztezett tepsibe sorakoztatom.
8. A tetejét lekenem tojással, megszórom szezámmaggal (esetleg reszelt sajtot is lehet a tetejére tenni, vagy köménymagot).
9. Előmelegített sütőben 190 fokon légkeveréses programon sütöm kb. 15 percig. (hagyományos sütőben több ideig kell sütni)

Trükkök, tippek, praktikák:


Aki nem akar sütés előtt vele bajlódni nem muszáj felvágni csak sütés után. Süsse rúd formában.

Sonkás-sajtos tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vizes zsemle
Vizes zsemle

Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tésztát jó alaposan, legalább 30 percig dagasztjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Sajttal töltött kifli
Sajttal töltött kifli

A kiflik tetejét levágjuk, és kikaparjuk a belsejét úgy, hogy kb. fél cm-es széle maradjon. Egy serpenyőben felforrósítjuk a margarint, és beletéve a lisztet világos rántá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Finom bagett
Finom bagett

A 200 g lisztet tálba szitáltam, hozzáadtam a cukrot és a közepébe öntöttem a vizet. Belemorzsoltam a 20 g friss élesztőt, alaposan összekevertem. Lefedtem egy tányérral a tála...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Közepes
share
Avatar Villám töpörtyűs pogácsa – nagyon sokáig eláll!
Villám töpörtyűs pogácsa – nagyon sokáig eláll!

1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, a tetejét megszórjuk a cukorral, majd tíz percre félretesszük meleg helyre, hogy felfusson, ezután az összes többi hozzávalóval egyne...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk