2 dl vízben 5 dkg élesztőt megfuttatunk.
1 dl langyos vízbe, 2 kk sót, 2 ek olajat keverünk. Ezekkel és 75 dkg liszttel tésztát dagasztunk.
45'-ig pihentetjük, majd belenyomkodjuk a tepsibe. Lekenjük kecsappal, meghintjük oregánóval, szeletelt sonkát stb-t rakunk rá és megszórjuk reszelt sajttal.
Megsütjük.
2 nagy tepsivel lesz belőle.
A liszt nekem ált-ban 100 dkg.
Dagaszt. Kb. 40 perc kelés. 12 felé osztani /10 dkg/. 30 perc kelés,kézbe tenyérrel széthúzogatni, körbe befelé hajtogatni /formázni/.Tepsi,papír zsemle,35 perc kelés.Spiccelni, 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben fölfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Edénybe szitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a fölfuttatott élesztőt, sózzuk, és addig gyúrjuk, amíg el nem válik az edény falá...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt ne, futtassuk,hanem csak langyos tejbe eláztassuk kevés cukorral.A többi hozzávalóval jól kidolgozzuk,gyorsan de alaposan.Hüvös helyen pihentessük 15-20 percet. A tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát vékony téglalappá kinyújtjuk, majd éles késsel, kétujjnyi csíkokra felvágjuk, a hosszanti oldalánál. Az almát megmossuk, szárazra töröljük, majd a magházát kivágjuk. Nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű