Családireceptkönyv.hu

Házi kifli


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
50 dkg sima liszt (én ebből 10 dkg-t valamilyen teljes őrlésűvel szoktam)
1,5 tk só
1 cs. szárított élesztő
4 dkg olvasztott vaj
2 ek tejföl
2,5 dl tej (vízzel is működik, teljes őrlésű liszt esetén picit több kell)

Alternatív:
Reszelt sajt, szárított paradicson darabolva, magok, ízlés szerint. Mehetnek bele rögtön az elején, vagy sütéskor csak a tetejére. Én a reszelt sajtból és a szárított paradicsomból mindig keverek bele is.

Elkészítés:


Egy tálban összekeverjük a száraz anyagokat, madj hozzákeverjük a nedveseket is. Kb 10 percig gyúrjuk, majd meleg helyen legalább fél órát letakarva pihentetjük. Ez nálunk néha több is, mert ha épp közbejön valami, tovább is szokott "pihengetni" a tészta, nem árt meg neki.
Ha az idő letelt, kitesszük deszkára a tésztát, és 3 egyforma darabra vágjuk. A darabokat egyenként kb fél cm-s kör alakra nyújtjuk, majd négybe vágjuk, és egyenként a köríves oldalával kezdve feltekerjük kifli alakba. A csücsköket is szépen megformázzuk, hogy majd jó ropogósak legyenek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és még fél órát hagyjuk kelni. A sütőt közben előmelegítjük 170 fokra. Megkenjük meleg vízzel, megszórjuk amivel akarjuk, és kb 10-15 percig sütjük.

Vigyázat! A sajttotrához hasonlóan nagyon gyorsan elfogy! :)

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy alap kifli receptet lehet a végtelenségig variálni. Igazából és még sosem csináltam "csak úgy", mindig belekerült egy kis sajt vagy más.
Az eredeti itt található: http://divany.hu/alapkonyha/2015/02/07/kifli_10_perc_munkaval/

Házi kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pudingos kalács
Pudingos kalács

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magos, fonott császárzsemle, gyors zsemletésztából
Magos, fonott császárzsemle, gyors zsemletésztából

1. A tejet langyosítsuk meg, oldjuk fel benne a cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk pihenni 15 percet. Ez idő alatt az élesztő elkezd dolgozni, és felhabzik. 2. Adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Kenyér-falatok
Kenyér-falatok

Az útifűmaghéjat a vízzel összekeverjük, és félretesszük, amíg kocsonyás állagúvá válik. Az összes hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük és kidagasztjuk. Olajos kézzel diónyi gomb...

Elkészítési idő: 25perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk