menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos-sonkás csiga


Írta:

Elk. idő: 1,5 - 2 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A tésztához:
- 2.5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- kevés cukor
- 0.50 kg Schar Mix B
- 1 dl tejföl
- 1 tojás
- 2 csipet só
- 8 dkg vaj

A töltelékhez:
- 1 kis pohár tejföl
- ízlés szerint zúzott fokhagyma
- 15 dkg sonka
- 15 dkg sajt

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival együtt összegyúrjuk, és a duplájára kelesztjük. Ezután két részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk, majd a fokhagymás tejföllel vékonyan megkenjük, rászórjuk a sonkát és a reszelt sajtot.
Összetekerjük, majd kb. kétujjnyi vastagra szeleteljük. Sütőpapíros tepsibe fektetjük, fél óráig kelesztjük (bár én ezt a részt kihagytam), majd megszórom reszelt sajttal, és 180 fokon kb. 15- 18 perc alatt megsütöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


* Nálam a gázsütő miatt vagy 10 perccel tovább kellett sütni, és ebben az utolsó 10 percben 200 fokra vettem fel.

* Forrás: http://dobosbea.blogspot.hu/2012/06/sajtos-sonkas-csiga.html

Sajtos-sonkás csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes, Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Havasi kifli
Havasi kifli

A lisztet alaposan elmorzsoljuk a zsírral. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben és az ásványvízben egy pici cukorral. Ezt is a liszthez adjuk. 2 egész tojást teszünk hozzá, majd jól ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
365. Vendégváró pogácsa
365. Vendégváró pogácsa

Az élesztőt enyhén cukros tejben feloldjuk, hozzáadjuk a margarin, túró, liszt keverékéhez és könnyedén összegyúrjuk. Sóval ízesítjük. Felhasználás előtt 1 nappal készítjük el. Hid...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos kifli
Joghurtos kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Cukros fahéjas rúd
Cukros fahéjas rúd

A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk