2 dl langyos tej
2 ek. cukor
1 tk. só
40 g olaj
1 tojás
100 g joghurt
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
+ 1 tojás a kenéshez
Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, megszórom szezámmaggal és 180 fokos sütőben sütöm kb. 18 pecig.
Egy kis nem túl jó minőségű videó a zsemleformázásról. Nézzétek el nekem, fényképezőgéppel készült. Minden zsemlét így formázok, nem csak a hamburgert!
http://www.limarapeksege.hu/2009/06/hamburgerzsemle.html
Az összetevőket alaposan összedolgozzuk, megkelesztjük, kinyújtjuk. Négyzetekre (8--10cm) vágjuk, közepükbe lekvárt töltünk, majd feltekerjük. Zomancos tepsiben egymás mellé helyez...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA tejet, a vizet, az olajat és az élesztőt kimérem, összekeverem, majd mehet hozzá többi hozzávaló. Lágy de nem ragadós, sima, selymes felületű tésztát dagasztok, Kb. 1.5 órát l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk 10-15 perc alatt. Ezután a liszttel, a tojással, az olvasztott vajjal (margarin) és sóval tésztát gyúrunk belőle (kenyérsütőgép dag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKikevertem,majd a formába tettem pici tésztát,rá sajtot és füstölt főtt tarját ( lehet más is ),majd megint tészta,sajt,tarja,végül tészta,kelesztettem kb 40 percet (ránézésre szok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű