Családireceptkönyv.hu

Villámgyors krumplis lángos, élesztő nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg burgonya
5-6 evőkanál liszt
2 tojás
1 teáskanál só
olaj

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és összetörjük, hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, jól összedolgozzuk. Ha a tészta még nem tűnik nyújthatónak, kissé ragadós, adunk hozzá még egy evőkanál lisztet. Lisztezett felületen kinyújtjuk és kisebb darabokat vágunk belőle. A kezünkkel széthúzzuk és a lángosokat forró olajban kisütjük. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal fogyasztjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fél óra alatt összedobható és nagyon ízletes!!

Villámgyors krumplis lángos, élesztő nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bajor lúgos perec (Laugenbrezel)
Bajor lúgos perec (Laugenbrezel)

A német perechez, vagyis a hamisítatlan Brezel/Brezen elkészítéséhez futtassuk fel az élesztőt a 3 dl langyos vízben. A lisztet tegyük tálba és keverjük hozzá a hozzávalókat. Ala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Angéla
Kelt rétes
Kelt rétes

Előkészítés: 1. Az élesztőt a langyos folyadékba (1,5 d, tej, 1,5 víz) morzsoltam, kis cukrot szórtam rá, 10 perc alatt felfutott. 2. Lisztet átszitáltam. Hozzáadtam a sót, cukro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors túrós
Gyors túrós

A hozzávalókat egy tálba tesszük és krémesre keverjük (nem kell a tojásfehérjét külön felverni, egyszerűen csak egyben mindent géppel szép krémesre ki kell keverni). Ízesítésre teh...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk