84 dkg liszt
2,7 dl tej
4 dkg élesztő
1,5 tejföl
1,2 dkg só
2 dkg cukor
10 dkg puha vaj
2 tojás
kenés: tojás
Tej,tejföl, tojás, élesztő összekeverni. Hozzá liszt, cukor, só dagaszt 5 perc, hozzá a vaj, 5 perc dagaszt. 45 perc keleszt. 6 db 80 g zsemle, gömbölyíteni. Kiflinek 300 g gömbölyíteni, a maradék kenyér gömbölyíteni. 30 perc pihi.
Zsemle ellapítani, feltekerni, 35 - 40 cm hurkát sodorni, ,aló, felső száll bedug.Tojással leken.
Kifli ellapogat, kinyújt , nem lisztezni ,25 -30 cm kört nyújtani 6 fele vágni,
felhajtani. / tölthető/. Lekenni. 25 -30 perc pihi.
Megformázni a kenyeret.Lenni.
195 fok alsó-felső sütés . Lekenni tojással. Megszór mag. Zsemle -kifli 15 perc. Kenyér 25-30 perc.
A hozzávalókat összegyúrjuk kicsit kelesszük a tésztát. Ezután kinyújtjuk és kerekre kivágjuk ráhelyezzük a virsliket és összehajtjuk A tetejét megkenjük tojással és sajtot resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 10 percig pihentetjük. (én ilyenkor szoktam elpakolni magam körül : D ) A tésztát három egyenlő részre osztjuk, formázzuk, tejföllel lekenjük, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt futtatni. A többivel összekeverni, dagasztani. 30 perc kelés. 4 fele osztani, 30 cm kerekre nyújtani, 8 fele vágni. Megkenni olvasztott margarinnal, tölteni, feltekerni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKovász készítése házilag A kovászos kenyerek fogyasztása kedvező az emberi szervezet számára, ugyanis élesztő és cukor nékül süthetünk természetesen kenyeret, péksüteményeket. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű