1 tojás
3 ek víz
1,5 ek gluténmentes liszt (nálam 0,5 ek darált lenmag + 1 ek barna rizsliszt, de lehet bármilyen, hajdina, cirok, köles, mandula, kókusz, stb)
1 szűk ek. útifű maghéj
1 kk sütőpor vagy szóda-bikarbóna
1 csipet só
pár csepp olaj vagy kókuszzsír a forma kikenéséhez
A tojást villával enyhén felverjük, elkeverjük a vízzel és a sóval. Egy másik tálban összekeverjük száraz hozzávalókat, majd simára keverjük a tojásos vízzel. Egy bögrét, szuflé formát vagy kompótos tálkát vékonyan kikenünk olajjal, beleöntjük a masszát, és kb. 800 Watton 3 percig mikrózzuk. Kivesszük (vigyázzunk, nagyon átmelegszik az edény), rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni a zsömlét. Ne ijedjünk melegen egy ha picit nedves az alja, mire kihűl tökéletes lesz.
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatom. A tészta hozzávalóit egy tálba mérem. Ha felfutott az élesztő, hozzáöntöm a tészta hozzávalóihoz és összegyúrom. Letakarva, kb. 45 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Nagyobb tálba tesszük a kétféle lisztet, hozzáadjuk az olajat, a sót, az élesztős tejet, és dagasztás közben apránként annyi langy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük el a cukrot a tejben, majd meglangyosítjuk, és ha már langyos, felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegdinszteljük a hagymát az olajon, félretesszük, hagyjuk kicsit hűlni. A langyos tejbe tesszük a cukrot meg az élesztőt, felfuttatjuk. Közben összekeverjük a liszteket, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes