menu

Családireceptkönyv.hu

Gyors, gluténmentes mikrós zsömle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tojás
3 ek víz
1,5 ek gluténmentes liszt (nálam 0,5 ek darált lenmag + 1 ek barna rizsliszt, de lehet bármilyen, hajdina, cirok, köles, mandula, kókusz, stb)
1 szűk ek. útifű maghéj
1 kk sütőpor vagy szóda-bikarbóna
1 csipet só
pár csepp olaj vagy kókuszzsír a forma kikenéséhez

Elkészítés:


A tojást villával enyhén felverjük, elkeverjük a vízzel és a sóval. Egy másik tálban összekeverjük száraz hozzávalókat, majd simára keverjük a tojásos vízzel. Egy bögrét, szuflé formát vagy kompótos tálkát vékonyan kikenünk olajjal, beleöntjük a masszát, és kb. 800 Watton 3 percig mikrózzuk. Kivesszük (vigyázzunk, nagyon átmelegszik az edény), rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni a zsömlét. Ne ijedjünk melegen egy ha picit nedves az alja, mire kihűl tökéletes lesz.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://gluten-free.blog.hu/2016/02/26/gyors_mikros_zsomle

Gyors, gluténmentes mikrós zsömle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
 Teljes kiőrlésű zürichi kenyér
Teljes kiőrlésű zürichi kenyér

~Az alapanyagokat a kenyérsütő üstjébe mérem, dagasztóprogramot indítok, sima, fényes tésztát dagasztok. ~ 45 percig kelesztem fedeles tálban, majd kicsit átnyomkodom, formázom, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

A langyos tejbe tegyük bele a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Közben egy tálba mérjük ki a lisztet, tegyük bele a többi hozzávalót (joghurt, só, olívaolaj, 1 tojás),...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Paleo bagett és császárzsemle recept
Paleo bagett és császárzsemle recept

Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percet pihentessük. Ezután 3 egyenlő részre osszuk el a tésztát és nedves kézzel formázzunk belőle bagetteket vagy zsemléket. Éles késsel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül
Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül

1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk