15 dkg kovász, 50dkg BL80 liszt, 4 dl burgonyafőzővíz, 1 kanál burgonyapüré.só 3x hajtogatva( óránként)formázás után hütőben kelesztve( kb 9 órát),250C-on 5 perc 200c-on 40 perc sütés a kövön.
Ágnes Pokoraczki Tiborné kenyere a valihagyományos konyhája oldalon van. sok-sok fotóval . 2015. 06.16-án találtam.
-A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe mérjük. Miután kidolgozta a tésztát a gép kikapcsoljuk, és 30 percig hagyjuk az üstbe kelni. -Enyhén lisztezett deszkára borítjuk. -9 felé mérjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl cukorral elkevert, langyos folyadékban felfuttatjuk az élesztőt. Közben a liszteket összevegyítjük a répával, hozzászórjuk a zabkorpát, a krumplipelyhet és a sót. Beletesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLisztet, élesztőt, sót, vajat és a tejet egy keverőtálba öntjük és annyi vízzel dagasztjuk be, hogy kicsit lágyabb tésztát kapjunk, ez lisztfüggő. Ezután éjszakára betesszük a hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból szép fényes, rugalmas tésztát gyúrunk, (kb 10 perc gyúrás) majd félretesszük félórára kelni. Ezután 14 részre osztom a tésztát, és zsömlét formázok belőlük. Előmele...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű