15 dkg kovász, 50dkg BL80 liszt, 4 dl burgonyafőzővíz, 1 kanál burgonyapüré.só 3x hajtogatva( óránként)formázás után hütőben kelesztve( kb 9 órát),250C-on 5 perc 200c-on 40 perc sütés a kövön.
Ágnes Pokoraczki Tiborné kenyere a valihagyományos konyhája oldalon van. sok-sok fotóval . 2015. 06.16-án találtam.
Ezt jól ki kell dagasztani.Kis cipókat formázok és olajjal megkenem a tetejét és egy kicsit pihentetem. 8 cipócskára osztom,leolajozom vagy zsírozom. A nyújtást már tudja mindenki....
Elkészítési idő: 1+2 óraA száraz és nedves alapanyagokat külön edényben elkeverjük, majd összedolgozzuk őket. 5 percre félrerakjuk a tésztát pihenni. Ezután kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk és 6*6 cm-es l...
Elkészítési idő:Mindent összekeverünk, 90 percet kelesztjük, kb. 45 percet sütjük. Jól szeletelhető.
Elkészítési idő:A tejet és a tojást öntsük a kenyérformába. Szórjuk bele a lisztet, ügyelve arra, hogy teljesen befedje a folyadékot. A sót, a vajat és a cukrot külön-külön tegyük a forma sark...
Elkészítési idő: 35-40 perc