65 dkg liszt
15 dkg Ráma margarin
20 g só
1 tasak instant élesztő
1 evőkanál porcukor
150 ml tej
1 kicsi pohár tejföl
2 db tojássárgája
kenés: tojás
A lisztet, élesztőt, sót összekeverni, a langyos tejfölt hozzátenni. A tejet , margarint, cukrot, a tojássárgáját lassú tűzön melegítjük, amíg a margarin teljesen felolvad, / ne melegedjen túl /.Langyosan a kovászhoz keverni és összegyúrni.
Nem ragad. Gömbölyíteni, keleszteni, másfél - két órát. Ha a tészta megkelt, átgyúrni. Kinyújtani ujjnyi vastagra, csíkokra vágni és perecet formálni, tojással lekenni.
180 fok 30 perc
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojás sárgákkal,a porcukorral,az olvasztott margarinnal,a sóval és citromhéjjal ízesítve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztő futtatni. Dagaszt 1 ó kel. 8 fele oszt, gömbölyít ,15 p kel. Nyújt 35 -40 cm kör. Egy lapot lekenni krémmel,rá másik lap,kicsit nyújt,16 fele vágni. Feltekerni, kel. Leken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfutattam az élesztőt a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát. Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni, ez kb. 1 óra volt. Addig elkészítettem a meggy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA következő sorrendben bepakoljuk a hozzávalókat a kenyérsütőgépbe: tej, olaj, tojás (az egész), liszt, cukor, só és a liszt közepébe az élesztő.(Természetesen a hagyományos módon,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű