65 dkg liszt
15 dkg Ráma margarin
20 g só
1 tasak instant élesztő
1 evőkanál porcukor
150 ml tej
1 kicsi pohár tejföl
2 db tojássárgája
kenés: tojás
A lisztet, élesztőt, sót összekeverni, a langyos tejfölt hozzátenni. A tejet , margarint, cukrot, a tojássárgáját lassú tűzön melegítjük, amíg a margarin teljesen felolvad, / ne melegedjen túl /.Langyosan a kovászhoz keverni és összegyúrni.
Nem ragad. Gömbölyíteni, keleszteni, másfél - két órát. Ha a tészta megkelt, átgyúrni. Kinyújtani ujjnyi vastagra, csíkokra vágni és perecet formálni, tojással lekenni.
180 fok 30 perc
Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a só...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűLágy tésztát dagasztunk, és langyos helyen 1,5-2 órát kelesztjük./én 1,5/ A megkelt tésztát újból átdolgozzuk, kerek lappá nyújtjuk, és 12 cikkre vágjuk. Ezekből kis zsömléket for...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKimérem a sót + a liszteket. Langyos tejben elkeverem a kristálycukrot, belemorzsolom a friss élesztőt, teszek bele egy evőkanállal a kimért lisztből, elkeverem, majd a tetejére sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű