menu

Családireceptkönyv.hu

274. Sós perec


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


65 dkg liszt
15 dkg Ráma margarin
20 g só
1 tasak instant élesztő
1 evőkanál porcukor
150 ml tej
1 kicsi pohár tejföl
2 db tojássárgája

kenés: tojás

Elkészítés:


A lisztet, élesztőt, sót összekeverni, a langyos tejfölt hozzátenni. A tejet , margarint, cukrot, a tojássárgáját lassú tűzön melegítjük, amíg a margarin teljesen felolvad, / ne melegedjen túl /.Langyosan a kovászhoz keverni és összegyúrni.
Nem ragad. Gömbölyíteni, keleszteni, másfél - két órát. Ha a tészta megkelt, átgyúrni. Kinyújtani ujjnyi vastagra, csíkokra vágni és perecet formálni, tojással lekenni.
180 fok 30 perc

274. Sós perec

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diétás kakaós-kókuszos keksz – cukormentes, egészség
Diétás kakaós-kókuszos keksz – cukormentes, egészség

A tojást, margarint, édesítőt habverővel alaposan dolgozd el, majd add hozzá a sütőporral, sóval, kakaóporral, kókuszreszelékkel elkevert szénhidrátcsökkentett lisztet. A méréshez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vizes zsemle
Vizes zsemle

1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, és hozzá adjuk az élesztőt. Így hagyjuk letakarva kb 10-15 percig. 2. Mikor szép habos már, hozzá adjuk a tojást és az átszitált liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Briós
Briós

A langyos tejhez keverünk egy teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a sütőport, és összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Császárzsemle
Császárzsemle

A receptet a http://www.limarapeksege.hu/2010/04/csaszarzsemle-reggelire.html linken lehet megtalálni.

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk