Családireceptkönyv.hu

Tejes zsemle


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1.5 dl tej (-0.25)
1.5 dl víz (-0.25)
20 g vaj (olvasztott)
20 g cukor (kevesebb)
15 g só
48 dkg finomliszt (vagy fele rozsliszt teljeskiorlesu)
15 g élesztő
fél kupak 10%-os ecetet

Elkészítés:


A hozzávalókat összedolgozzuk, dagasztjuk, és langyos helyen 1 órát hagyjuk kelni.
Ha megkelt, kis cipókat formázunk belőle, és kivajazott tepsibe tesszük.
Még 20 percet kelesztjük
180 fokos sütőben 35-45 perc alatt aranyszínűre sütjük. + Vizet fémpohárba

Formázás után beletettem minden zsömlét lobogó (mézes) vízbe néhány másodpercre (úgy, ahogy a békebeli főtt kiflit is kell), isteni piros, ropogós héja lett tőle

Magvasan, pirított hagymával, graham liszttel, teljes őrlésű rozsliszttel is próbáltam már zsemle formában, kifliként, egész kenyérként, bagettként.


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos stangli(kifli)-éjszakai kelesztéssel(Kálci)
Sajtos stangli(kifli)-éjszakai kelesztéssel(Kálci)

A lisztet kimérjük megsózzuk, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos, cukros, vizes tejet. A tojássárgáját és az olajat is be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kifli 1. (gm)
Kifli 1. (gm)

A hozzávalókat összedagasztom. A tésztát kinyújtom (kör) és megkenem olvasztott vajjal. Háromszögeket vágok, feltekerem őket, újre megkenem és tepsire teszem. Hagyom kelni 60 fokos...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
315. Hamburger/hot-dog kifli
315. Hamburger/hot-dog kifli

élesztő futtatni liszt,só,tojás,tej,joghurt ,bele az élesztő majd olaj dagasztani,tálat kiolajozni,bele a tészta a tetejét olajozni.1-1,5 óra keleszteni. 6 felé osztani, oválisr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Hambi zsemle
Hambi zsemle

Tejet , élesztőt , pici cukrot felfuttatjuk . A többi hozzávalóval együtt összekeverjük , dagasztjuk míg sima egyenletes tésztát nem kapunk . Duplájára kelesztjük ,( a tetejét olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk