90 g simaliszt, 30 g kukoricaliszt, 30 g teljes kiőrlésű liszt, 1 tk szódabikarbóna, kb. 1 dl víz, 2 ek. Olaj, só (ízlés szerint)
Egyszerűen összedolgozzuk az alapanyagokat úgy, hogy egy gyúrható tésztát kapjunk. Osszuk két részre, és hagyjuk pihenni. Ezalatt reszeljünk le egy kis tálba egy kis gerezd fokhagymát, és öntsünk hozzá egy kevés extra szűz olívaolajat, keverjük össze, ezzel lesz megkenve a kenyér vaj helyett. A tésztagolyókat nyújtsuk kör alakúra, és forró, száraz serpenyőben süssük oldalanként kb. 2-2 percet, vagy amíg szép színt nem kapnak.
Az egyik lepényt kenjük meg vékonyan a fokhagymás olajjal, reszeljünk rá parmezán sajtot, és tegyünk rá néhány bazsalikomlevelet. A másik lepényt is kenjük meg vékonyan olajjal, majd borítsuk rá a másikra, majd vágjuk fel kis szeletekre, és már ehetjük is! :)
Természetesen bármit tehetünk a két lepénykenyér közé, amit egy szendvicsbe tennénk: felvágottat, szendvicskrémet, zöldségeket, stb...
Ennek a mennyiségnek a fele nekem bőven elegendő volt, mert ez egy sűrű tészta, ne tévesszen meg senkit a kenyér mérete.
A hozzávalókat dagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük. . A kész tésztát 8 részre osztom formázom és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teszem . Tetejét lekenem egész tojással...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral felfuttatom.A többi hozzávalókat nagyobb tálba rakom a felfuttatót élesztővel kidolgozzuk a tésztánkat.Letakarva meleg helyen kelesztem.Vagy csinálhatjuk ken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit olajozzunk és lisztezzünk ki. Szórjuk rá a kókusz reszeléket, valamint aprított diót. Egy keverőtálban öntsük össze az összes alapanyag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű