Családireceptkönyv.hu

Lepénykenyér


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


90 g simaliszt, 30 g kukoricaliszt, 30 g teljes kiőrlésű liszt, 1 tk szódabikarbóna, kb. 1 dl víz, 2 ek. Olaj, só (ízlés szerint)

Elkészítés:


Egyszerűen összedolgozzuk az alapanyagokat úgy, hogy egy gyúrható tésztát kapjunk. Osszuk két részre, és hagyjuk pihenni. Ezalatt reszeljünk le egy kis tálba egy kis gerezd fokhagymát, és öntsünk hozzá egy kevés extra szűz olívaolajat, keverjük össze, ezzel lesz megkenve a kenyér vaj helyett. A tésztagolyókat nyújtsuk kör alakúra, és forró, száraz serpenyőben süssük oldalanként kb. 2-2 percet, vagy amíg szép színt nem kapnak.
Az egyik lepényt kenjük meg vékonyan a fokhagymás olajjal, reszeljünk rá parmezán sajtot, és tegyünk rá néhány bazsalikomlevelet. A másik lepényt is kenjük meg vékonyan olajjal, majd borítsuk rá a másikra, majd vágjuk fel kis szeletekre, és már ehetjük is! :)
Természetesen bármit tehetünk a két lepénykenyér közé, amit egy szendvicsbe tennénk: felvágottat, szendvicskrémet, zöldségeket, stb...
Ennek a mennyiségnek a fele nekem bőven elegendő volt, mert ez egy sűrű tészta, ne tévesszen meg senkit a kenyér mérete.

Lepénykenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zabpelyhes-rozsos kenyérke
Zabpelyhes-rozsos kenyérke

A liszteket, a zabpelyhet és a sót összekeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben és hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz. 20 percig dagasztjuk, majd 40 percig kelesztjük. Ez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos csiga-Limara
Kolbászos csiga-Limara

A hozzávalókat bedagasztom, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kettéveszem , majd egyenként 2-3 mm vastagra nyújtom. Bármilyen töltelékkel megtöltöm, majd f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lisztek
Lisztek

ezek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Croissant- eredeti recept
Croissant- eredeti recept

Előrebocsátom, hogy ez a recept nem könnyű, és legalább egy napot vesz igénybe, úgyhogy akinek ma kell, kezdje el tegnap. Kezdőknek csak erős idegzet mellett ajánlom, nagyon el tud...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk