menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A házikenyérnél nincs is finomabb! Könnyen elkészíthető, olcsó recept és ha elkészíted biztos lehetsz benne, hogy a családod nem tartósítószerrel és adalékanyagokkal dúsított kenyeret fogyaszt!
Hozzávalók:
20 dkg főtt burgonya
2 dl víz
1 kiskanál só
25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
2 dkg élesztő

Elkészítés:


A burgonyát megfőzzük, majd összetörjük és hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, majd letakarjuk és 30 percen keresztül hagyjuk kelni. A kenyértészta nagyjából a kétszeresére kell nőjön. Miután megkelt, óvatosan újra átgyúrjuk és egy-két cipót formálunk belőle. Vizes ecsettel átkenjük a cipókat, így aranybarnára sülnek. 180 fokon 40 percen át sütjük. Ha rendelkezünk kenyérsütőgéppel, azzal is elkészíthetjük.

Krumplis kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Rozmaringos- olajbogyós rózsa kenyér
Rozmaringos- olajbogyós rózsa kenyér

A kimért mennyiségből elveszünk 1 dl vizet, 10 dkg lisztet, 1 dkg élesztőt. Alaposan összekeverjük a csipet cukorral, és letakarva szobahőmérsékleten tartjuk 1-1,5 órát. Ezalatt a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Acma kicsit másként
Acma kicsit másként

Az összes hozzávalóból ruganyos tésztát gyúrtam, hagytam fél órát pihenni, majd egy picit átmozgattam. Utána hagytam, amíg teljesen meg nem kelt - mivel mostanában még nincs olyan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fánk recept
Fánk recept

Az élesztőt 2 dl tejben felfuttatjuk egy pici cukorral, 4 dl tejet összekeverjük a tojások sárgájával, a lisztbe öntünk minden hozzávalót és jól kidagasztjuk. Ezalatt felverjük ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Réteges sajtos-vajas kifli
Réteges sajtos-vajas kifli

1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk