Családireceptkönyv.hu

Krumplis kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A házikenyérnél nincs is finomabb! Könnyen elkészíthető, olcsó recept és ha elkészíted biztos lehetsz benne, hogy a családod nem tartósítószerrel és adalékanyagokkal dúsított kenyeret fogyaszt!
Hozzávalók:
20 dkg főtt burgonya
2 dl víz
1 kiskanál só
25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
2 dkg élesztő

Elkészítés:


A burgonyát megfőzzük, majd összetörjük és hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, majd letakarjuk és 30 percen keresztül hagyjuk kelni. A kenyértészta nagyjából a kétszeresére kell nőjön. Miután megkelt, óvatosan újra átgyúrjuk és egy-két cipót formálunk belőle. Vizes ecsettel átkenjük a cipókat, így aranybarnára sülnek. 180 fokon 40 percen át sütjük. Ha rendelkezünk kenyérsütőgéppel, azzal is elkészíthetjük.

Krumplis kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kelt rétes
Kelt rétes

Az élesztőt a langyos folyadékba (1,5 d, tej, 1,5 víz) morzsoltam, kis cukrot szórtam rá, 10 perc alatt felfutott. Lisztet átszitáltam. Hozzáadtam a sót, cukrot, amivel elkevertem...

Elkészítési idő: 2óra 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas csiga
Fahéjas csiga

A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, és minimum fél órát hagyjuk kelni langyos helyen. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük olajjal és m...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Zalai krumplis pogácsa
Zalai krumplis pogácsa

A krumplit héjában megfőzzük. Langyosra hűtjük, megtisztítjuk, krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a tejfölbe morzsoljuk, összekeverjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (Lágy,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk