50 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 tasak sütőpor
2 evőkanál cukor
2 tojássárgája
fél citrom reszelt héja
2,5 dl tej
1,5 dl olaj
csipetnyi só
lekvár (ízlés szerinti)
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sütőport, a sót, a tojások sárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet. Az olajat és a maradék tejet is ráöntjük és jól összegyúrjuk. A tésztát nem kelesztjük, lisztezett felületen azonnal kinyújtjuk. Ízlés szerinti méretű háromszögekre vágjuk, megtöltjük lekvárral és szorosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokon nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
Minden hozzávalót jól kidagasztunk - ha lehet géppel kb 10 perc alatt. 1 óra alatt megkelesztjük a tésztát, majd 100 grammos gombócokat formálunk belőle. Kinyújtjuk és felgönyg...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA tésztához az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tegyük a túrót, porcukrot, sót egy keverőtálba. 2. Adjuk hozzá először a tejet, majd fokozatosan az olajat. A robotgép segítségével jól összekeverjük. 3. Hozzáadjuk a sütőporr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű,A két fajta lisztet szitáljuk össze a sütőporral, ezután adjuk hozzá a sót. Keverjük össze. Közben a kefirt mikróban langyosítsuk meg, majd keverjük hozzá a cukrot, ezután szórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű