Családireceptkönyv.hu

Házi kifli


Írta:

Adag: 6 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 35 dkg liszt
• 2.5 dl tej
• 2.5 dkg friss élesztő
• 2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
• 1 teáskanál cukor
• 1 teáskanál só
+ 1-2 ek tej

Elkészítés:


• Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
• A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
• Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
• Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.

• A lapokat 3 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
• A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
• Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.
• A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
• Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.

Házi kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vajas kifli
Vajas kifli

A tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és egy kevés liszttel. A vajat felolvasztjuk. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat, majd a felfuttatott él...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ch csökkentett fánk
Ch csökkentett fánk

Összekeverjük , dagasztjuk . Kókuszzsírban kisütjük a szokásos módon .

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Spanyol briós
Spanyol briós

Egy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
313. Felhő zsemle
313. Felhő zsemle

Liszt ,só, sütőpor, a közepébe cukor, élesztő,tej. . Amikor felfutott, adok hozzá olajat, tojást. Dagasztani ,összeállt a tészta, hozzá hideg vaj. Tovább dagasztom. Meleg hel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk