• 35 dkg liszt
• 2.5 dl tej
• 2.5 dkg friss élesztő
• 2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
• 1 teáskanál cukor
• 1 teáskanál só
+ 1-2 ek tej
• Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
• A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
• Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
• Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.
• A lapokat 3 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
• A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
• Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.
• A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
• Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.
1. A kenyérsütő tartályába belemértem a hozzávalókat, aztán bekapcsoltam a dagasztás programot. amikor a gép már befejezte a keverést, dagasztást, szépen kiemeltem a tésztát, liszt...
Elkészítési idő:Lisztet, élesztőt, sót, vajat és a tejet egy keverőtálba öntjük és annyi vízzel dagasztjuk be, hogy kicsit lágyabb tésztát kapjunk, ez lisztfüggő. Ezután éjszakára betesszük a hűtő...
Elkészítési idő:Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Míg a töltelék elkészül (pár perc), addig pihentessük a tésztát. Ezutá...
Elkészítési idő: