• 100 g Szafi Fitt nyújtható édes lisztkeverék
• 100 g Szafi Fitt CH.csökkentő lisztkeverék
• csipet só
• 15 g DW 1/4 édesítő
• 2 g szódabikarbóna
• 2 db tojás
• 3 db tojássárga (72 g)
• 280 g langyos kókusztej
Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd 5 percet pihentetjük.
Ezután 5 egyenlő részre osztjuk a tésztát és kevés bambuszrostliszten egyenként 70 cm-es rudakat sodrunk belőle.
A kürtöskalácsformát bevonjuk alufóliával (15 cm-es forma), majd kókuszolajjal lekenjük, végül nagy hézagokkal, spirálisan feltekerjük a tészta rudakat.
Ezután a nyújtófelületen óvatosan addig sodorjuk, amíg a tésztaszélek összeérnek. Ha közben megnyúlik a tészta, akkor le kell tekerni és újból ráigazítani.
Előmelegített 200°C-os sütőben 35 percig sütjük addig, hogy szép színt kapjon.
Miután lehúzzuk a formáról várjuk meg, hogy kissé kihűljön, majd kenjük meg folyékony kókuszolajjal, végül forgassuk fahéjas eritritbe.
Tápértékei darabonként:
120,4 kcal,
6,7 g fehérje,
6,4 g zsír,
8,7 g ch
Az 500 ml langyos vizet egy mérőpohárral kimértem és beletettem a 20 gr útifüvet. Kanállal összekevertem és hagytam állni 5 percig. Ez idő alatt az útifű szépen magába szívja a fol...
Elkészítési idő:1. A kenyérsütő gép segítségével a hozzávalókból kelt tésztát készítettem. Pontosabban a gép kidolgozta, aztán egy enyhén lisztezett tálba kitettem a gömböcöt, letakartam és hagyta...
Elkészítési idő:Kálci Belemérjük egy edénybe a lisztet, amibe belekeverjük a sót. A liszt közepébe mélyedést készítünk, ahová belemorzsoljuk az élesztőt. A vizet kézmelegre melegítjük és ráöntjü...
Elkészítési idő: