1 kg liszt
kb 5-6 dl langyos víz
1 élesztő
pici cukor az élesztő futtatásához
2 kávéskanál só
olaj a sütéshez és a formázáshoz
A hozzávalókból tésztát dagasztunk(tudom hogy furcsa de vízzel kell az élesztőt futtatni!!!!) de teljesen simára hogy egy pici gumó se legyen benne olyan lágynak kell lennie mint más kelesztett tésztának pl a pogácsa vagy talán egy picit keményebb de nem sokkal! ezt meg kelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk és bő olajban kisütjük!tehetsz bele egy főtt krumplit is teljesen péppé nyomva így puha marad
1,5 dl langyos , cukros tejben az élesztőt felfuttattam. A liszthez kevertem mindent és összegyúrtam. Egy viszonylag lágy,de már nem ragadós tésztát kaptam. Meleg helyen kelt kb 45...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűDagasztom, közben figyelem, kellhet bele még víz, ha nem elég lágy a tészta! Majd az utolsó pár percben hozzáadom a magkeveréket is. Kicsit lágy, ragadós a tészta, ilyennek kell le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a többi hozzávalót és gyúrd össze, hagyd pihenni 5 percet, ha a tészta túl lágy ,akkor még kanalanként adhatsz hozzá tápiókát vagy nyíl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálban összekeverjük a lisztet, az élesztőt, a puha vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet is. Ha már valamennyire összekeveredett a tészta, hozzáadjuk a s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű