menu

Családireceptkönyv.hu

Spenótos, fokhagymás buci


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kenyér hozzávalói:

35 dkg liszt
1 bögre langyos víz
1 evőkanál étolaj
1teáskanál só
egy fél csomag porélesztő

A lisztet szitáljuk bele egy keverő tálba adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük össze jó alaposan.
Fóliával takarjuk, le majd egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.
Reggel lisztezett felületen gyúrjuk át. Ez lesz az alapja a bucinak.

15 dkg spenót
kenyértészta
3 cikk fokhagyma

Elkészítés

A spenótot daraboljuk fel, a fokhagymát reszeljük
Adjuk hozzá az előzőleg elkészült tészta alaphoz és vizes kézzel formázzunk, kis bucikat majd tegyük muffin formába és spricceljünk rá vizet jó bőségesen.
Tegyük be a sütőbe, 200 fokon 30-40 percig süssük készre.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós batyu – imádom sütni is, enni is!
Túrós batyu – imádom sütni is, enni is!

Másfél dl langyos tejben 1 ek cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a lágy vajat /margarint/, 2 tojást, csipet sót, cukrot, és a felfuttatott éle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
pogácsa
pogácsa

Összegyúrom, hajtogatni. Sajt. 3x 20 perc 200fok 15 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tökmagos párnácskák
Tökmagos párnácskák

Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatjuk. Tálba tesszük a liszteket, a sót, és a közepébe öntjük az élesztőt. Hozzáadva a tojást és a vajat dagasztani kezdjük. Közben annyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anette
Lekváros/Mogyorókrémes levél gluténmentesen
Lekváros/Mogyorókrémes levél gluténmentesen

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Miután felfutott 150 g Schär mix B liszt, 100 g Nutri Free mix per pane liszt, egy ek. cukor, egy kevés só (a Nutri Free miatt al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk