Kenyér hozzávalói:
35 dkg liszt
1 bögre langyos víz
1 evőkanál étolaj
1teáskanál só
egy fél csomag porélesztő
A lisztet szitáljuk bele egy keverő tálba adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük össze jó alaposan.
Fóliával takarjuk, le majd egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.
Reggel lisztezett felületen gyúrjuk át. Ez lesz az alapja a bucinak.
15 dkg spenót
kenyértészta
3 cikk fokhagyma
Elkészítés
A spenótot daraboljuk fel, a fokhagymát reszeljük
Adjuk hozzá az előzőleg elkészült tészta alaphoz és vizes kézzel formázzunk, kis bucikat majd tegyük muffin formába és spricceljünk rá vizet jó bőségesen.
Tegyük be a sütőbe, 200 fokon 30-40 percig süssük készre.
Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát 5 percig. Ezután gyúrjuk át a tésztát bambuszro...
Elkészítési idő:1. A liszteket keverjük el egymással, a sóval, szódabikarbónával. Adjuk hozzá a kefírt, pár perc alatt robotgép dagasztókarjával dolgozzuk össze a tésztát. Dagasztani nem kell, akk...
Elkészítési idő: 60 perc