Kenyér hozzávalói:
35 dkg liszt
1 bögre langyos víz
1 evőkanál étolaj
1teáskanál só
egy fél csomag porélesztő
A lisztet szitáljuk bele egy keverő tálba adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük össze jó alaposan.
Fóliával takarjuk, le majd egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.
Reggel lisztezett felületen gyúrjuk át. Ez lesz az alapja a bucinak.
15 dkg spenót
kenyértészta
3 cikk fokhagyma
Elkészítés
A spenótot daraboljuk fel, a fokhagymát reszeljük
Adjuk hozzá az előzőleg elkészült tészta alaphoz és vizes kézzel formázzunk, kis bucikat majd tegyük muffin formába és spricceljünk rá vizet jó bőségesen.
Tegyük be a sütőbe, 200 fokon 30-40 percig süssük készre.
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, és minimum fél órát hagyjuk kelni langyos helyen. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük olajjal és m...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos folyadékba (1,5 d, tej, 1,5 víz) morzsoltam, kis cukrot szórtam rá, 10 perc alatt felfutott. Lisztet átszitáltam. Hozzáadtam a sót, cukrot, amivel elkevertem...
Elkészítési idő: 2óra 30perc Nehézség: Könnyű1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy mokkáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és tíz percre félretesszük, hogy felfusson. 2. A túrót összetörjük a cukrok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖreg tészta hozzávalók:fél kg kenyérliszt,1 dkg élesztő,3-3,5 dl víz. A hozzávalókat jól összegyúrjuk,és szobahőmérsékleten,fóliával letakarva egész éjszaka kelni hagyjuk.(12-14 ó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű