menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós fahéjas csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
70 dkg finomliszt
1 db tojás
5 ek cukor
3 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
1 csipet só
10 dkg vaj (olvasztott)
1 dl napraforgó olaj
A tésztára
10 dkg vaj
5 dkg cukor
10 g fahéj

Elkészítés:


A langyos tejbe belekeverünk egy kávéskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. (Az élesztő felfuttatása nem nagy művészet, nekem akkor válik be a legjobban, amikor viszonylag nagyobb, illetve szélesebb bögrében csinálom.)
Amíg fut az élesztőnk, addig egy keverőtálban kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a felolvasztott vajat, a tojást és az olajat, majd ha már szépen felfutott, akkor jöhet az élesztős tej.
El is kezdhetjük dagasztani a tésztát, akkor lesz jó, ha már szépen elválik az edény falától.
Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, akkor átgyúrjuk, és nagyjából fél centi vastagra nyújtjuk.
A tetejét megkenjük az előzőleg felolvasztott vajjal, és megszórjuk cukorral és fahéjjal.
Feltekerjük a tésztát, és nagyjából 4 centis darabokra vágjuk.
Az így elkészült csigákat sütőpapírral bélelt tortaformába helyezzük, és 175 fokon barnára sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.

Omlós fahéjas csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Leveles tészta
Leveles tészta

1 A vajas részhez a vajba dolgozzuk a lisztet, majd egy darab sütőpapírra helyezzük, és a hűtőbe tesszük 30 percre. 2 Amíg a vajas rész hűl, elkészítjük a tésztát. A tojásokat s...

Elkészítési idő: 15+90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barna Kenyér
Barna Kenyér

Oldjuk fel a barna cukrot, a sót kézmeleg vízben adjuk hozzá a pár csepp karamellt. Keverjük össze a kétféle lisztet az elmorzsolt élesztővel és az olajjal. Készítsünk puha tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kovászos pizzatészta
Kovászos pizzatészta

A langyos víz felébe belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk benne, majd hozzáadunk két evőkanál lisztet, és negyed óráig érni hagyjuk a kovászt, amíg habos nem lesz a teteje. A li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Melegszendvics zsemle
Melegszendvics zsemle

Tálba mérjük az összes hozzávalót és egy könnyű, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle, de nyugodtan rábízhatjuk a dagasztógépre vagy a kenyérsütőgép dagasztó programjára is a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk