Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Omlós fahéjas csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
70 dkg finomliszt
1 db tojás
5 ek cukor
3 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
1 csipet só
10 dkg vaj (olvasztott)
1 dl napraforgó olaj
A tésztára
10 dkg vaj
5 dkg cukor
10 g fahéj

Elkészítés:


A langyos tejbe belekeverünk egy kávéskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. (Az élesztő felfuttatása nem nagy művészet, nekem akkor válik be a legjobban, amikor viszonylag nagyobb, illetve szélesebb bögrében csinálom.)
Amíg fut az élesztőnk, addig egy keverőtálban kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a felolvasztott vajat, a tojást és az olajat, majd ha már szépen felfutott, akkor jöhet az élesztős tej.
El is kezdhetjük dagasztani a tésztát, akkor lesz jó, ha már szépen elválik az edény falától.
Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, akkor átgyúrjuk, és nagyjából fél centi vastagra nyújtjuk.
A tetejét megkenjük az előzőleg felolvasztott vajjal, és megszórjuk cukorral és fahéjjal.
Feltekerjük a tésztát, és nagyjából 4 centis darabokra vágjuk.
Az így elkészült csigákat sütőpapírral bélelt tortaformába helyezzük, és 175 fokon barnára sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.

Omlós fahéjas csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Berliner
Berliner

A lisztet szitáljuk egy tálba. Mélyesszünk bele egy lyukat. Ebbe morzsoljuk bele az élesztőt, és öntsünk rá a langyos tejből egy kicsit. Szórjunk rá egy csipet cukrot, majd a lyuk...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Stangli
Stangli

A teljes kiőrlésű lisztet tálba tesszük, és ráöntünk 1.5 dl a langyos tejet. 20 percet állni hagyjuk. Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral, és egy kanál liszttel jól elkever...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
362. TELJES KIŐRLÉSŰ ZSEMLE, KIFLI
362. TELJES KIŐRLÉSŰ ZSEMLE, KIFLI

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
341.Örült tészta
341.Örült tészta

Mint minden tèsztánál, a meleg tejhez adunk cukrot ès egy csipet lisztet, ès ebben felfuttatjuk az èlesztôt. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalòkat, hozzáadjuk a fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk