2 tojássárgája
1 jogurtos pohár cukor
fél jogurtos pohár olaj
1 jogurt
2 jogurtos pohár liszt
1 sütőpor
tojásfehérje habbá verve
és bármilyen gyümölcs
A cukrot elkeverjük a 2 tojás sárgájával,hozzáadjuk a jogurtot,olajat és hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.Jól elkavarjuk hogy síma masza legyen és hozzáadjuk a 2 tojásfehérjét amit habbá vertünk.Szépen összedolgozzuk és kerek tortaformába öntjük és megszórjuk tetszés szerinti gyümölcsel (meggy,sárgabarack ,alma cseresznye....) és szép aranysárgára sütjük.Ha kihült porcukorral meghintjük .
Tálba készítem az összes hozzávalót és rugalmas, hólyagos tésztát dagasztok. Szükség szerint kevés vizet vagy lisztet lehet adni a tésztához, ha túl lágy vagy éppen túl kemény le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ír szódás kenyérhez először a száraz hozzávalókat kell összekeverni, majd hozzá kell adni az írót és pár gyors mozdulattal össze kell gyúrni. Kicsit ragacsos a tészta, de nem ke...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat robotgéppel jól összedolgozni. A végén bele egy marék darabos dió,és egy kis fej lila hagyma. Kelesztő tálba megkel, átgyúrom, bele a pataki tálba, lekenem vizes kéz...
Elkészítési idő: 1:30 perc Nehézség: KönnyűA tejet egy evőkanál cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk megkelni. A lisztet tálba borítjuk, beleütünk két tojást, adunk hozzá egy evőkanál cukrot, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű