50 dkg Bl 80 liszt
1,5 tk. só
pici aszkorbin
2 ek. aktív kovász vagy 20 dkg öregtészta
2 dl tej
0,5 dl víz
1 tk cukor
2 dkg élesztő
0,5 dl olaj
Az olaj kivételével mindent beleraktam a gépbe, és elindítottam a dagasztást. Kb. 5 perc után, mikor már összeáll a tészta, az olajat is hozzá tettem. 20-30 percig kell dagasztani. Majd kiolajozott kelesztőtálban duplájára kelesztettem. Ezután lisztezett felületre borítottam, majd 10 darabba vágtam, mindet kinyújtottam négyzet alakúra. Az egyik csücskétől elkezdtem szorosan feltekerni, mikor a közepéig értem, a még kimaradó részt nyújtottam tovább a tekerés előtt. Sütőzacskóba tettem, egyben 5 db fér el, majd hagytam ismét duplájára kelni. Vizet permeteztem a zacsiba, és a kifliket megszórtam négyszemű dekorsóval. 200 fokos sütőben sültek 15 percig.
Beteszek minden hozzávalót a gépbe. Dagasztási idő legalább 10 perc. Fényes nem ragadós tészta, könnyen formázható, inkább kemény rugalmas tésztának kell lennieA dagasztás után lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket beleszitáljuk egy nagy tálba, belekeverjük a sót. A tejet külön meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, elkeverjük, a lisztes tálba öntjük. Alaposan elkeve...
Elkészítési idő: 30+2 óra 10 per Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a hozzávalókat, és addig pihentetjük, míg elkészítjük a csokikrémet (ami mellesleg magában is nagyon finom csemege :D). Csiga összeállítása: 2 szilikonos zsírpapír...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes