Mai kenyerem csak gyors kenyér, nem volt kovászom.
Ilyenkor a Spar-ban kapható lisztet használom, nekem nagyon bevált.
Gyors kenyér:
20 dkg nagyi Bl80 kenyérliszt,
35 dkg sikér pékmester fehér liszt
2,5 dkg élesztő,
3 dl víz
2 evők. burgonyapehely
2 teáskanál só
2 evők. olaj
1 szem kockacukor
Az élesztőt felfuttatom 1 dl langyos vízben 1 szem kockacukorral.
2 dl langyos vizet belemérek a kenyérsütő tartályába.
Elindítom a gépet, belekanalazok pár kanál lisztet, majd az élesztős vizet hozzáteszem........ és az összes lisztet a burgonyapehellyel elkavarva.
liszt tetejére szórom a sót, majd ha összeáll a tészta, hozzáadom az olajat.
A gépet 2x3x újraindítom, hogy jól összekavarja,......... majd megdagassza.
Bennehagyom, keleszteni, majd mikor hallom hogy a gép lazítja, kiveszem és átgyúrom....... visszateszem még 50 percig keleszteni.
Utána átgyúrom, megformázom, vizes papíros jénaiba teszem, 35-40 percig kelesztem,.......bevágom a mintát.......... 10-15 percig megint kelesztem.
befújom hideg vízzel, rárakom a vágásba a szezámmagot, újra befújom vízzel, rá a vizes jénai tető, és mehet a sütőbe.
220 fokon sütöm tetővel 40 percig, ...... kiveszem, átteszem a jénai tetőbe, és sütöm még 20 percig.
1db tojás 1 ek víz némi szezámmag ( elhagyható ) A liszteket összekeverem . A közepébe kis fészket alakítok ki . Beleteszem a cukrot , rámorzsolom az élesztőt és ráöntöm a meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az élesztőt a tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. 2. 30 percet pihentetjük a tésztát, majd vékonyra kisodorjuk. (Én a legnagyobb pog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros tejben felfuttatjuk,a többi hozzávalóval összegyúrjuk.Akkor jó,ha már elválik az edény falától.1 órát kelesztjük.Majd kisodorjuk,pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, tedd a rácsot középre. Két közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral. 2. Az összes tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, majd óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű