menu

Családireceptkönyv.hu

125. Hamburger/hot-dog kifli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


200 ml tej
2 ek cukor
2 dkg élesztő
60 dkg liszt
4 dkg olaj,/1 dl/
1 csipet só /1 tk kanál
1 db tojás
1 dl joghurt
1 tojás kenéshez
szezámmag szóráshoz

Elkészítés:


élesztő futtatni
liszt,só,tojás,tej,joghurt ,bele az élesztő majd olaj
dagasztani,tálat kiolajozni,bele a tészta
a tetejét olajozni.1-1,5 óra keleszteni. 6 felé osztani, oválisra nyújtani, feltekerni, tenyérrel ellapítani 1,5-2 cm vastagra
2 tepsi,papír, fél óra kelni
tojással lekenni,maggal megszórni
légkeverés nélkül
180 fok kb,20 perc sütni
ha megsült vízzel lespiccelni.

125. Hamburger/hot-dog kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anikó
Teljes kiőrlésű pita
Teljes kiőrlésű pita

1. A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük. 2. Ha megkelt, négy egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük és hagyjuk 5-10 percig pihe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonyás cipó kemencében
Burgonyás cipó kemencében

Az élesztőt a fele mennyiségű, cukros vízben felfuttattam, a kenyérsütő tartályába tettem a hozzávalókat, és a géppel kidolgoztattam. Kivettem, letakarva kb fél órát meleg helyen k...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Vajaskifli
Vajaskifli

A liszteket előre szitáljuk át, az élesztőt pedig langyos tejben, kevés cukorral futtassuk fel. A két fajta lisztet egy keverőtálban öntsük össze, adjuk hozzá a tojássárgáját, a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Túrós labdabukták
Túrós labdabukták

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk