Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

315. Hamburger/hot-dog kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 ml tej
2 ek cukor
2 dkg élesztő
60 dkg liszt
4 dkg olaj,/1 dl/
1 csipet só /1 tk kanál
1 db tojás
1 dl joghurt
1 tojás kenéshez
szezámmag szóráshoz

Elkészítés:


élesztő futtatni
liszt,só,tojás,tej,joghurt ,bele az élesztő majd olaj
dagasztani,tálat kiolajozni,bele a tészta
a tetejét olajozni.1-1,5 óra keleszteni. 6 felé osztani, oválisra nyújtani, feltekerni, tenyérrel ellapítani 1,5-2 cm vastagra
2 tepsi,papír, fél óra kelni
tojással lekenni,maggal megszórni
légkeverés nélkül
180 fok kb,20 perc sütni
ha megsült vízzel lespiccelni.

315. Hamburger/hot-dog kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Olívás stangli (Zé)
Olívás stangli (Zé)

Kimérjük a lisztet, és egy evőkanállal elveszünk belőle, amit összeforgatunk a lecsepegtetett, felszeletelt olajbogyóval. A tejben elkeverjük a cukrot és a szárított élesztőt, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mindennapi kenyerünk!!!
Mindennapi kenyerünk!!!

3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Formakenyér a szegedi cipó receptje szerint
Formakenyér a szegedi cipó receptje szerint

Négyszer hajtogattam, úgy 20 percenként, aztán ellapogattam, feltekertem, formába tettem, hagytam kelni 20 percig. Nagyon ferdén bevágtam, megint hagytam kicsit kelni. Megkentem fe...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Békaszáj
Békaszáj

A lekvár és a porcukor kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk. Három cipót formálunk és hidegre tesszük 1-2 órára. (Én reggel szoktam összegyúrni és délben sütöm). A sütőt beka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk