200 ml tej
2 ek cukor
2 dkg élesztő
60 dkg liszt
4 dkg olaj,/1 dl/
1 csipet só /1 tk kanál
1 db tojás
1 dl joghurt
1 tojás kenéshez
szezámmag szóráshoz
élesztő futtatni
liszt,só,tojás,tej,joghurt ,bele az élesztő majd olaj
dagasztani,tálat kiolajozni,bele a tészta
a tetejét olajozni.1-1,5 óra keleszteni. 6 felé osztani, oválisra nyújtani, feltekerni, tenyérrel ellapítani 1,5-2 cm vastagra
2 tepsi,papír, fél óra kelni
tojással lekenni,maggal megszórni
légkeverés nélkül
180 fok kb,20 perc sütni
ha megsült vízzel lespiccelni.
A vajat 20 dkg liszttel eldolgozzuk (a lisztet az 1kg-ból vesszük el) téglalapra formázzuk, sütőpapírba csomagoljuk és hideg helyre tesszük.Az élesztővel és a langyosra melegített...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut. Ha már puha a krumpli és kezelhető hőmérsé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk (a vizet lassan adagolva), kb. 15-20 percet pihentetjük. Az almát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, megszórjuk édesítővel, hozzáadjuk az aromát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfutattam az élesztőt a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát. Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni, ez kb. 1 óra volt. Addig elkészítettem a meggy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű