200 ml tej
2 ek cukor
2 dkg élesztő
60 dkg liszt
4 dkg olaj,/1 dl/
1 csipet só /1 tk kanál
1 db tojás
1 dl joghurt
1 tojás kenéshez
szezámmag szóráshoz
élesztő futtatni
liszt,só,tojás,tej,joghurt ,bele az élesztő majd olaj
dagasztani,tálat kiolajozni,bele a tészta
a tetejét olajozni.1-1,5 óra keleszteni. 6 felé osztani, oválisra nyújtani, feltekerni, tenyérrel ellapítani 1,5-2 cm vastagra
2 tepsi,papír, fél óra kelni
tojással lekenni,maggal megszórni
légkeverés nélkül
180 fok kb,20 perc sütni
ha megsült vízzel lespiccelni.
3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézelkészítés A lisztet, a cukrot, sót, a margarint a tojássárgájával összegyúrjuk. Az élesztőt kis cukorral a langyos tejfölben megfuttatjuk, hozzáadjuk a tésztához. Hagyjuk a té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: 1. Az élesztőt a langyos folyadékba (1,5 d, tej, 1,5 víz) morzsoltam, kis cukrot szórtam rá, 10 perc alatt felfutott. 2. Lisztet átszitáltam. Hozzáadtam a sót, cukro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát forró vízbe áztatom, közben a többi alapanyagot villával alaposan összekeverem. Amikor a mazsola kicsit megszívta magát vízzel (kb. 10 perc), lecsepegtetem, és a túróhoz...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű