Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bajor kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 12 kiflihez
25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
2 dl tej
5 dkg friss élesztő
1-2 dl langyos víz
3 evőkanál olaj
1 teáskanál só
2 kávéskanál cukor
a kifőzéshez:
5 dkg szódabikarbóna
1 kávéskanál só

Elkészítés:


A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Nagyobb tálba tesszük a kétféle lisztet, hozzáadjuk az olajat, a sót, az élesztős tejet, és dagasztás közben apránként annyi langyos vizet öntünk hozzá, amennyitől sima, rugalmas, nem túl kemény tésztát kapunk. Az alaposan kidolgozott tésztát letakarva fél órán át kelesztjük, majd 12 részre osztjuk, mindegyiket meggömbölyítjük és 10 percig állni hagyjuk.
A gömböket egyenként kinyújtjuk és kiflivé tekerjük fel.
Fölforralunk 1 liter vizet a szódabikarbónával és a sóval. Nagyobb lapátkanállal a gyöngyöző vízbe engedjük a kifliket (egyszerre csak kettőt-hármat), és egyszer megfordítva kb. fél percig főzzük , majd kivesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
Díszítésként éles késsel minden kiflit bevágunk néhányszor. Megszórhatjuk őket durva szemű sóval vagy magokkal.
25-30 perc pihentetés után 200 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt barnára sütjük a kifliket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: a kész, még forró péksüteményeket megkenhetjük kevés tejszínnel vagy tejjel, hogy szép fényesek legyenek.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Hidegen kelesztett sajtos pogácsa Borikától
Hidegen kelesztett sajtos pogácsa Borikától

Összegyúrom, kellemesen gyúrható legyen Folpackkal letakarva reggelig a hűtőbe rakom. Reggel csak kinyújtom, gyúrni már nem szabad. Kiszaggatom, lekenem tojással és sajttal bősé...

Elkészítési idő: 1 óra ...
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kovászos hot-dog kifli
Kovászos hot-dog kifli

A langyos tejbe elkeverem a kovászt botmixerrel, beleszitálom a lisztet, hozzáöntöm a meglangyosított cukros tejben felfuttatott élesztőt, tejfölt, vizet. Ezt a kenyérsü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hardi
Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa

Élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejjel. Habverő dagasztó részével bedagasztjuk a tésztát, közben hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát. Kb. 1 órát hagyjuk állni. Kiszaggatj...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Cukros kifli
Cukros kifli

A meglangyosított tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet ez mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat a cukrot, a tojások sárgáját, csipetnyi sót és a megfuttatott élesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk