menu

Családireceptkönyv.hu

Bajor kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 12 kiflihez
25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
2 dl tej
5 dkg friss élesztő
1-2 dl langyos víz
3 evőkanál olaj
1 teáskanál só
2 kávéskanál cukor
a kifőzéshez:
5 dkg szódabikarbóna
1 kávéskanál só

Elkészítés:


A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Nagyobb tálba tesszük a kétféle lisztet, hozzáadjuk az olajat, a sót, az élesztős tejet, és dagasztás közben apránként annyi langyos vizet öntünk hozzá, amennyitől sima, rugalmas, nem túl kemény tésztát kapunk. Az alaposan kidolgozott tésztát letakarva fél órán át kelesztjük, majd 12 részre osztjuk, mindegyiket meggömbölyítjük és 10 percig állni hagyjuk.
A gömböket egyenként kinyújtjuk és kiflivé tekerjük fel.
Fölforralunk 1 liter vizet a szódabikarbónával és a sóval. Nagyobb lapátkanállal a gyöngyöző vízbe engedjük a kifliket (egyszerre csak kettőt-hármat), és egyszer megfordítva kb. fél percig főzzük , majd kivesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
Díszítésként éles késsel minden kiflit bevágunk néhányszor. Megszórhatjuk őket durva szemű sóval vagy magokkal.
25-30 perc pihentetés után 200 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt barnára sütjük a kifliket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: a kész, még forró péksüteményeket megkenhetjük kevés tejszínnel vagy tejjel, hogy szép fényesek legyenek.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egyszerű házikenyér fokhagymásan
Egyszerű házikenyér fokhagymásan

Az élesztőt a vízzel a cukorral, és pici liszttel megfuttattam, majd az összes hozzávalót összegyúrtam, 10 percig dagasztottam. Majd kb.45 -50 percet hagytam kelni. ( Gyönyörű nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Zsemle
Zsemle

A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos tejet. A tál oldalához bemérjük a vajat és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bögrés kakaós csiga (Rupáner)
Bögrés kakaós csiga (Rupáner)

1. Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ezután a tészta hozzávalóival kézzel vagy géppel lágy tésztává...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar zablisztes kakaós csigák
zablisztes kakaós csigák

Alaposan keverd össze a túrót a nyírfa-és kókuszcukorral, majd add hozzá a tejet és az olajat. A lisztet, a sót és a szódabikarbónát egy kisebb tálban keverd össze, majd öntsd a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk