50 dkg liszt
3 tojás sárgája
25 dkg margarin
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 teáskanál cukor
5 kávéskanál só
25 dkg főtt, tört burgonya
A kenéshez:
1 tojás
A tejet felfuttatjuk az élesztővel, majd az összes többi alapanyaggal együtt tésztát gyúrunk belőle. 1 órát kelesztjük.
Kinyújtjuk a tésztát, a tetejét késsel berácsozzuk, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, és kiszaggatás után mindegyik tetejét megkenjük tojással. 180-200 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Nagyon-nagyon finom, több napig puha.
A margarint az édesítővel keverd el habverővel , add hozzá a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet, illetve a vaníliát, majd adj hozzá annyi tejet, hogy gyúrható tésztát kapj....
Elkészítési idő:Kenyér 1. Kovász reggel elkészítve: 40 dkg BL55 liszt, 2 dkg élesztő, 4 dl víz Délután a kovászhoz 60 dkg BL55 liszt, 2 dkg élesztő, 6 kk só, 2 dl víz, 5 dkg vaj, késhegynyi as...
Elkészítési idő:x
Elkészítési idő: