menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis pogácsa


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 tojás sárgája
25 dkg margarin
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 teáskanál cukor
5 kávéskanál só
25 dkg főtt, tört burgonya
A kenéshez:
1 tojás

Elkészítés:


A tejet felfuttatjuk az élesztővel, majd az összes többi alapanyaggal együtt tésztát gyúrunk belőle. 1 órát kelesztjük.

Kinyújtjuk a tésztát, a tetejét késsel berácsozzuk, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, és kiszaggatás után mindegyik tetejét megkenjük tojással. 180-200 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon-nagyon finom, több napig puha.

Krumplis pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gitka
Gyros pitában
Gyros pitában

Ezeket kidagasztottam,enyhén lágy volt a tészta,de nem vészes,lisztezett szilikonlapra borítottam görgettem erre-arra így mindenhol lisztes lett,ekkor tudtam formázni,addig ragadt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Gyors, puha pizzás csavart stangli, dagasztás, keles
Gyors, puha pizzás csavart stangli, dagasztás, keles

1. Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben, melyben előzőleg elkevertük a cukrot. 2. Ha az élesztő felfutott, akkor a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze. 3. A tésztát veg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
pogácsa
pogácsa

Összegyúrom, hajtogatni. Sajt. 3x 20 perc 200fok 15 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Kifli -fitt konyha
Kifli -fitt konyha

A lisztet, élesztőt, sót, amarántot kimérjük, összekeverjük, hozzáadjuk a tejet, kicsit összegyúrjuk, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztát gyúrunk. (Bepakolni mindent a ken...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk