50 dkg sima liszt,
1 tk cukor
1 tk só
2 dl tej
2 dkg élesztő
1 tojás
10 g vaj
kenés: 1 tojás
Ebből dagasztok egy szép feszes tésztát, mikor szép sima a tészta felülete, (nem kel keleszteni) akkor 10 egyforma darabra vágtam, kigömbölyitem, 15 percet egy konyha kendővel letakarva hagyom pihenni, majd elővettem egy lapos tányért vágtam rá egy sütőpapirt,, erre fogom rakni, minden gombócot egyesével kb kistányér méretűre nyujtottam, lekentem olvasztott vajjal és egymásra rakom őket mindet megkentem vajjal, az utolsót nem, letakartam folpackkal...és 30 percre a hűtőbe tettem. Mikor letelt az idő kivettem és szép nagy kerekre nyújtottam kb 40 cm-re. Majd feldaraboltam 16 cikkre, ezt tekertem fel, tepsire sorakoztattam, és 40 percet letakarva kelesztettem, majd lekentem tojással, megszórtam szezám maggal 190 fokon sütöttem 15-20 percet, ez sütő függő,
Mindent belepakolni a kelesztő gépbe. miután megkelt lisztezett felületre tenni és 9 egyforma részre osztani. Zsemléket formálni és sütöpapirral bélelt tepsire tenni. Hagyni ismét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és megszórjuk egy evőkanál cukorral. Hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a burgonyakeményítőt ,a burgonyapelyhet és a sót összekeverjük. 1 dl vízbe teszünk ,1 tk útifűmaghéjat összekeverjük , állni hagyjuk. 0.5 dl langyos vízbe ,teszünk 1 t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű