50 dkg sima liszt,
1 tk cukor
1 tk só
2 dl tej
2 dkg élesztő
1 tojás
10 g vaj
kenés: 1 tojás
Ebből dagasztok egy szép feszes tésztát, mikor szép sima a tészta felülete, (nem kel keleszteni) akkor 10 egyforma darabra vágtam, kigömbölyitem, 15 percet egy konyha kendővel letakarva hagyom pihenni, majd elővettem egy lapos tányért vágtam rá egy sütőpapirt,, erre fogom rakni, minden gombócot egyesével kb kistányér méretűre nyujtottam, lekentem olvasztott vajjal és egymásra rakom őket mindet megkentem vajjal, az utolsót nem, letakartam folpackkal...és 30 percre a hűtőbe tettem. Mikor letelt az idő kivettem és szép nagy kerekre nyújtottam kb 40 cm-re. Majd feldaraboltam 16 cikkre, ezt tekertem fel, tepsire sorakoztattam, és 40 percet letakarva kelesztettem, majd lekentem tojással, megszórtam szezám maggal 190 fokon sütöttem 15-20 percet, ez sütő függő,
Keverjük össze a tejfölt a grízzel és hagyjuk állni 1 órán keresztül. A tojásokat kavarjuk ki a cukorral majd adjuk hozzá a tejfölös keveréket, kavarjuk jól össze. A sütőport kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű120 g puha vaj 1 tk. só A puha vajat elkeverjük a sóval. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Négy egyforma darabba vágjuk. Az egyiket kinyújtjuk olyan vékony kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összekeverjük, néhány percig gyúrjuk, majd 5-10 percig pihentetjük. Ezután négyfelé vágjuk, és gombócokat formázunk belőle. Lisztezett deszkán sodrófával 12...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral megszórva hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű