3 dl víz (langyos)
1 dl olaj
1 kávéskanál ecet
2 kávéskanál só
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
margarin a kenyér sütőforma kikenéséhez (püspökkenyér formát használok)
A receptben leírt sorrendben beleteszem a hozzávalókat a kenyér sütőgép dagasztótáljába, és beindítom a dagasztóprogramot, az én gépemen ez a 8-as. Amikor megáll a dagasztás lekapcsolom a gépet és lisztezett deszkán átgyúrom egy kicsit a tésztát, formázom, majd belerakom a kivajazott formába és ott kelesztem 30-40 percig. Addig a sütőt előmelegitem 180 fokra behelyezek a sütőben egy vízzel telt tálat. Amikor a tészta megkelt bevagdosom a tetejét és lespriccelem vízzel, majd a sütőben 40 perc alatt készre sütöm. Amikor készen van újból megspriccelem vízzel és rácsra helyezve hagyom kihűlni.
A krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Egy krumpli törővel pépesre törjük. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszt negyedéből az élesztőből és 5 deci vízből kovászt készítek. Elkeverem egy plasztik tálban, majd lefóliázom, letakarom konyharuhával és hagyom érlelődni a kovászt 3 órát. 2...
Elkészítési idő: 360 perc Nehézség: NehézA langyos víz és tej keverékébe öntjük az élesztőt, elkeverjük, és hagyjuk pár percig. A liszthez vegyítjük a sót, cukrot, hozzáadjuk az egész tojást, az olvasztott vajat, majd az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű