menu

Családireceptkönyv.hu

621. Ciabatta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g kenyérliszt
430 ml víz
25 g friss élesztő
2 tk cukor
2 ek olíva olaj
18 g só
1 ek sikér

Elkészítés:


100 ml langyosvízbe morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a cukrot, és 2 ek lisztet a kimértből, keverjük el fedjük le 15 percig hagyjuk pihenni.
Ezután adjuk hozzá a maradék vizet szitáljuk bele a többi lisztet és adjuk hozzá a sót és a sikert is.
Mehet a dagasztás . Amikor a tészta kezd egyneművé állni mehet hozzá az olaj is.
Ragacsos lesz a tészta nem kell megijedni.
Vegyünk elő egy kelesztőtálat és olajozzuk ki mehet bele a tészta húzzuk meg négy irányból a közepe fel és fordítsuk meg majd fedjük le és 15 percig pihentessük.
Ezután a tésztát hat irányból a közepe felé húzzuk és megfordítjuk úgy hogy a hajtások alul legyenek.
Összesen négyszer húzzuk a tésztát 15 perces pihentetésekkel.
Ezután mehet a tészta egy jól belisztezett felületre , majd vágjuk három egyforma részre és tegyük őket egymástól elválasztva sútőpappírra és kelesszük újra 15 percig, ezalatt a sütőt 220 fokra melegítsük elő.
Mielőtt a kenyereket beteszük a sütöbe spricceljünk be egy kevés vizet majd mehetnek is a sütőbe 15 percre. Ezután vegyük vissza a hőfokot 205 fokra és süssük tovább 15 percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Vajas tészta alap
Vajas tészta alap

A vajat hidegen felkockázom, robotgéppel összedolgozom a két evőkanál liszttel, vagy kézzel összemorzsolom. Ujjnyi vastag téglalapot formázok belőle, fóliába csomagolom, és betesze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kefires lepény töltelékkel
Kefires lepény töltelékkel

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hencsi
Kenyér
Kenyér

Mindent összegyúrunk. Az élesztőt nem kell felfuttatni csak morzsoljuk bele a lisztbe. Lágy tésztát kapunk, kicsit ragad. 10 percre, letakarva meleg helyre tesszük, kicsit hadd d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Békebeli hókifli
Békebeli hókifli

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a liszttel. A zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, és rugalmas tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük kb. 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk