610 g Schar mix B liszt
550 ml langyos víz
1 ek puffasztott amarant
1 ek burgonyapehely
2 ek olaj
1 tk cukor
1 tk só
fél kocka élesztő
Mérjük ki a vizet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt.
Közben kimérjük a dagasztógépbe a lisztet (először a pelyhet és puffasztott amarántot teszem a keverőedénybe, majd ehhez adom a lisztet, hogy az egész összesen legyen 610 g), a lisztbe beletesszük a sót.
Ha az élesztő jól felfutott, a liszthez öntjük, és géppel megdagasztjuk a tésztát.
A legvégén hozzáadunk 2 ek étolajat.
A bagettsütőbe kiosztjuk a tésztát, majd fél órára langyos sütőbe toljuk kelni.
Ha megkelt, a tetejét tojással megkenjük, és fél órát sütjük 210 fokon, alsó-felső sütéssel.
Ha kivettük a sütőből, olajos ecsettel megkenjük.
sütési hőfok: 210°C
sütési mód: alul-felül sütés
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáljuk egy tálba. Mélyesszünk bele egy lyukat. Ebbe morzsoljuk bele az élesztőt, és öntsünk rá a langyos tejből egy kicsit. Szórjunk rá egy csipet cukrot, majd a lyuk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes. Tészta dagasztás a vaj/margarin utólagos hozzáadagolásával 2. Tészta érés: 35 perc 3. Tészta osztása, mérése: 5x120g 4. Tészták felgöbölyítése 5. Felvert tojással való átkené...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverjük a cukorral, a szódabikarbónával (vagy sütőporral) és az olajjal. Utána hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt cukkinit, végül a rétesliszttel elkevert diót és m...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes