Családireceptkönyv.hu

Gluténmentes bagettek


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


610 g Schar mix B liszt
550 ml langyos víz
1 ek puffasztott amarant
1 ek burgonyapehely
2 ek olaj
1 tk cukor
1 tk só
fél kocka élesztő

Elkészítés:


Mérjük ki a vizet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt.
Közben kimérjük a dagasztógépbe a lisztet (először a pelyhet és puffasztott amarántot teszem a keverőedénybe, majd ehhez adom a lisztet, hogy az egész összesen legyen 610 g), a lisztbe beletesszük a sót.
Ha az élesztő jól felfutott, a liszthez öntjük, és géppel megdagasztjuk a tésztát.
A legvégén hozzáadunk 2 ek étolajat.
A bagettsütőbe kiosztjuk a tésztát, majd fél órára langyos sütőbe toljuk kelni.
Ha megkelt, a tetejét tojással megkenjük, és fél órát sütjük 210 fokon, alsó-felső sütéssel.
Ha kivettük a sütőből, olajos ecsettel megkenjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 210°C
sütési mód: alul-felül sütés

Gluténmentes bagettek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
A mi mindennapi kenyerünk
A mi mindennapi kenyerünk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gluténmentes joghurtos pillefánk
Gluténmentes joghurtos pillefánk

Az olajat (inkább kisebb, mélyebb edényben javaslom melegíteni az olajat, hogy a fánkok tudjanak benne megfordulni, és ne halmozzunk sok fánkot bele egyszerre, csak párat, mert nag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bagett sütés
Bagett sütés

Egy tálban összekeverjük a lisztet, élesztőt, sót, cukrot és hozzáadjuk a meleg vizet. Először egy kanállal elkezdjük összekeverni a tésztát, utána pedig kézzel kissé bedagasztjuk...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Darálós gépi keksz
Darálós gépi keksz

A margarint a cukorral habosra kavarjuk, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, a vaníliás cukrot és végül belegyúrjuk a lisztet, amibe a sütőport elvegyítjük. A tésztát sütés el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk