30 dkg liszt (én ebből 20 dkg dw sütőliszt, 10 dkg zabpehelyliszt, 1/2 csomag instant élesztő, 2 ek. sikér, 1 jó tk só, és kb. 2 dl tej, 1 ek. olíva olaj.
A liszteket sikért kiméred egy tálba hozzádobod a sót és az élesztőt. Majd a tejjel kialakítjuk a tészta állagát és legvégül az olaj megy hozzá. Én ezt azért használom, hogy rugalmasabb legyen a tészta és ne ragadjon. Ezután meleg helyen kelesztem. Utána kettévettem, és kör alakúra nyújtottam ( 1-1 kört 4 cikkre vágtam, így összesen 8 db szép nagy kifli lesz) , ezután a nagyobbik felétől sodortam a kisebbik felé és patkó alakra hajtottam. Tepsin, letakarva meleg helyen kb. 20 perc alatt duplára kel. 200 fokon 10-15 perc alatt készre sül. Előző este is elkészíthetjük a tésztát és letakarva hagyjuk, reggelre jól megkel és a többit ugyanúgy, ahogy leírtam. Így nem kell annyit várni rá reggel.
1. Liszthez hozzáadjuk a cukrot, sót, rámorzsoljuk az élesztőt, majd mehet rá a puha vaj és a langyos tej. Összegyúrjuk -» ha lágy lenne a tészta, adjunk hozzá még egy 2- A mun...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15 dkg teljes kiőrlésű tönköly lisztből 1 dkg élesztő 1,8 dl vízből készítettem egy előtészta...ezt egy éjjel lefedve a konyha pulton hagytam... másnap, a dagasztó tálba teszek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejbe a cukorral megfuttatjuk. A többi anyagból és az futtatott élesztővel és annyi langyos vízzel, hogy összeálljon tésztát gyúrunk. Igazából nem kell keleszteni, de...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes