Családireceptkönyv.hu

Kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt (én ebből 20 dkg dw sütőliszt, 10 dkg zabpehelyliszt, 1/2 csomag instant élesztő, 2 ek. sikér, 1 jó tk só, és kb. 2 dl tej, 1 ek. olíva olaj.

Elkészítés:


A liszteket sikért kiméred egy tálba hozzádobod a sót és az élesztőt. Majd a tejjel kialakítjuk a tészta állagát és legvégül az olaj megy hozzá. Én ezt azért használom, hogy rugalmasabb legyen a tészta és ne ragadjon. Ezután meleg helyen kelesztem. Utána kettévettem, és kör alakúra nyújtottam ( 1-1 kört 4 cikkre vágtam, így összesen 8 db szép nagy kifli lesz) , ezután a nagyobbik felétől sodortam a kisebbik felé és patkó alakra hajtottam. Tepsin, letakarva meleg helyen kb. 20 perc alatt duplára kel. 200 fokon 10-15 perc alatt készre sül. Előző este is elkészíthetjük a tésztát és letakarva hagyjuk, reggelre jól megkel és a többit ugyanúgy, ahogy leírtam. Így nem kell annyit várni rá reggel.

Kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Sajtos stanglik
Sajtos stanglik

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar világ legegészségesebb
világ legegészségesebb

A lisztet hagyjuk három napig vízben állni, közben néha cseréljük le a vizet rajta. Három nap után keverjük össze, majd tegyük turmixgépbe. Majd adjuk hozzá a zabpelyhet és a magok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andi
Békebeli ropogós kifli
Békebeli ropogós kifli

A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélye...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tönkölylisztes magvas zsemlék (Gábor a pék)
Tönkölylisztes magvas zsemlék (Gábor a pék)

1. Tészta Dagasztás 2. Tészta Érés: 40 perc 3. Tészta osztása/mérése: 10x100g 4. Gömbölyítés 5. Magozás, sütőlemezre rakás, illetve lisztes ruhára rakás 6. Kelesztés: 35-45 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk