30 dkg liszt (én ebből 20 dkg dw sütőliszt, 10 dkg zabpehelyliszt, 1/2 csomag instant élesztő, 2 ek. sikér, 1 jó tk só, és kb. 2 dl tej, 1 ek. olíva olaj.
A liszteket sikért kiméred egy tálba hozzádobod a sót és az élesztőt. Majd a tejjel kialakítjuk a tészta állagát és legvégül az olaj megy hozzá. Én ezt azért használom, hogy rugalmasabb legyen a tészta és ne ragadjon. Ezután meleg helyen kelesztem. Utána kettévettem, és kör alakúra nyújtottam ( 1-1 kört 4 cikkre vágtam, így összesen 8 db szép nagy kifli lesz) , ezután a nagyobbik felétől sodortam a kisebbik felé és patkó alakra hajtottam. Tepsin, letakarva meleg helyen kb. 20 perc alatt duplára kel. 200 fokon 10-15 perc alatt készre sül. Előző este is elkészíthetjük a tésztát és letakarva hagyjuk, reggelre jól megkel és a többit ugyanúgy, ahogy leírtam. Így nem kell annyit várni rá reggel.
A sütőt 180 fokra kapcsoljuk. A száraz hozzávalókat késes aprítóba vagy turmixba mérjük, és pár pillanat alatt összedaráljuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjét (nem kell felverni) és az...
Elkészítési idő:A hozzávalókból tésztát dagasztunk(tudom hogy furcsa de vízzel kell az élesztőt futtatni!!!!) de teljesen simára hogy egy pici gumó se legyen benne olyan lágynak kell lennie mint...
Elkészítési idő: 2 óra1 dl langyos, cukros tejben fölfuttatjuk az élesztőt, hozzátesszük a kimért liszthez. A többi hozzávalóval együtt robotgéppel puha tésztát dagasztunk, majd hagyjuk, hogy letakarva...
Elkészítési idő: