Családireceptkönyv.hu

Kelt tészta helyettesítő alaptészta


Írta:

Adag: 10 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 55 g Szafi Fitt -CH-csökkentő lisztkeverék
• 50 g Szafi Fitt nyújtható édes lisztkeverék
• csipet só
• 3 g sütőpor
• 15 g eritrit
• 50 g kókuszkrém
• 40 g víz
• 2 tojás
• 2 tojásfehérje
• 100 g cukormentes kemény szilvalekvár (tölteléknek)

Elkészítés:


A száraz és nedves alapanyagokat külön edényben elkeverjük, majd összedolgozzuk őket. 5 percre félrerakjuk a tésztát pihenni.
Ezután bambuszrostlisztes felületen kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk és 6*6 cm-es lapokat vágunk belőle.
Mindegyik közepébe 1 tk. lekvárt rakunk és egymásra hajtjuk a sarkait.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és tojássárgájával megkenjük a tetejét.
Előmelegített sütőben 200°C-on 15 perc, majd 180°C-on további 25 perc.
Ui.: túrós /totus batyu is készíthető belőle.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tápértékei darabonként:

56 kcal,
3 g fehérje,
2,8 g zsír,
7 g ch. (ha nem szilva lekvárral töltjük, akkor jelentősen kevesebb!)

Kelt tészta helyettesítő alaptészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gelu Dóra
Csokis bögrés süti
Csokis bögrés süti

A hozzávalókat keverd el csomómentesre,3 percet mikrózd és kész is.

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsanett 1
Tejes zsemlék
Tejes zsemlék

A tejet és a tojást öntsük a kenyérformába. Szórjuk bele a lisztet, ügyelve arra, hogy teljesen befedje a folyadékot. A sót, a vajat és a cukrot külön-külön tegyük a forma sark...

Elkészítési idő: 35-40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös kifli
Tejfölös kifli

1. Kenyérsütőbe pakolom a hozzávalókat. 2. Miután a gép elvégezte helyettem a dagasztás műveletét, kétszeresére kelesztem. 3. 8 egyforma darabra vágom, egyesével négyzet al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Pita kenyér
Pita kenyér

Mérjük ki az összes hozzávalót a dagasztógép üstjébe vagy egy edénybe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlen a sóval és a cukorral, csak dagasztás közben. Dagasszuk hosszan,...

Elkészítési idő: 155 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk