menu

Családireceptkönyv.hu

Almás táska:


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 80 g Diawellness Sütőliszt (szerintem bármilyen – nem mag – liszttel működik)
• édesítő (nálam 1 tk Diawellness négyszeres erejű édesítő)
• csipetnyi szódabikarbóna
• 1 ek olvasztott kókuszolaj
• kb. 0,5 dl víz
Töltelék:
• alma apró kockára vágva (kb. 30-40 g, sajnos nem fért bele több)
• édesítő
• vanília aroma (vagy vaníliás “cukor”, vanília őrlemény, stb.)

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (a vizet lassan adagolva), kb. 15-20 percet pihentetjük. Az almát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, megszórjuk édesítővel, hozzáadjuk az aromát, összeforgatjuk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, egyenként akkorára nyújtjuk, mint a szendvicssütő mélyedése. (nekem kb. 12×12 cm) Kókuszolajjal kikent, felforrósított szendvicssütőbe teszünk egy-egy tésztalapot, ráhalmozzuk a tölteléket, majd befedjük a másik két tésztalappal és összesütjük. (nekem kb. 10 perc alatt sült meg, félidőben megfordítottam.) Én a tésztát szobahőmérsékleten pihentettem, de talán jobb hűtőbe tenni, mert úgy szerintem könnyebben lehet formázni, nyújtani.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nekem a pihentetés után egy kicsit lágy lett, és alá kellett lisztezni, de ettől függetlenül jól lehetett kezelni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Frissen sült sajtos bagett
Frissen sült sajtos bagett

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Krémes kroissant levelestésztából
Krémes kroissant levelestésztából

A tésztát fél cm vastagságúra nyújtom, majd kb 15 cm-es háromszögekre vágom A három szögek csúcsával szemközti oldalra egy evőkanál lekvárt, és egy kocka csokit helyezek, majd felt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Rostban gazdag kenyér recept (97 %-al csökkentett sz
Avatar Zsuzsa Kedvelnék
Rostban gazdag kenyér recept (97 %-al csökkentett sz

A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük el, majd dolgozzuk össze. 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Sós perec
Sós perec

A lisztet,a sót összekeverjük.A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt és felfuttatjuk.Összeelagyítjük a lisztes keverékkel és eldolgozzuk. 1 éjszakát phentetjük. Másna...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk