• 80 g Diawellness Sütőliszt (szerintem bármilyen – nem mag – liszttel működik)
• édesítő (nálam 1 tk Diawellness négyszeres erejű édesítő)
• csipetnyi szódabikarbóna
• 1 ek olvasztott kókuszolaj
• kb. 0,5 dl víz
Töltelék:
• alma apró kockára vágva (kb. 30-40 g, sajnos nem fért bele több)
• édesítő
• vanília aroma (vagy vaníliás “cukor”, vanília őrlemény, stb.)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (a vizet lassan adagolva), kb. 15-20 percet pihentetjük. Az almát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, megszórjuk édesítővel, hozzáadjuk az aromát, összeforgatjuk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, egyenként akkorára nyújtjuk, mint a szendvicssütő mélyedése. (nekem kb. 12×12 cm) Kókuszolajjal kikent, felforrósított szendvicssütőbe teszünk egy-egy tésztalapot, ráhalmozzuk a tölteléket, majd befedjük a másik két tésztalappal és összesütjük. (nekem kb. 10 perc alatt sült meg, félidőben megfordítottam.) Én a tésztát szobahőmérsékleten pihentettem, de talán jobb hűtőbe tenni, mert úgy szerintem könnyebben lehet formázni, nyújtani.
Nekem a pihentetés után egy kicsit lágy lett, és alá kellett lisztezni, de ettől függetlenül jól lehetett kezelni.
A közepes méretű burgonyákat héjastól puhára főzzük. Meghámozzuk, majd burgonyanyomón összetörjük. A lisztet tálba tesszük, hozzá morzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a sóval, és...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék... bele reszelem a fokhagyma.... alaposan kidagasztottam, a kelesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfuttatjuk az élesztőt a langyos tejjel cukorral. Ha felfutott osszekeverjük a többi hozzávalóval jól átgyúrjuk.Kicsit ragadóstésztát kapunk.Lisztezett deszkán két felé osztjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű