Családireceptkönyv.hu

Almás táska:


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 80 g Diawellness Sütőliszt (szerintem bármilyen – nem mag – liszttel működik)
• édesítő (nálam 1 tk Diawellness négyszeres erejű édesítő)
• csipetnyi szódabikarbóna
• 1 ek olvasztott kókuszolaj
• kb. 0,5 dl víz
Töltelék:
• alma apró kockára vágva (kb. 30-40 g, sajnos nem fért bele több)
• édesítő
• vanília aroma (vagy vaníliás “cukor”, vanília őrlemény, stb.)

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (a vizet lassan adagolva), kb. 15-20 percet pihentetjük. Az almát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, megszórjuk édesítővel, hozzáadjuk az aromát, összeforgatjuk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, egyenként akkorára nyújtjuk, mint a szendvicssütő mélyedése. (nekem kb. 12×12 cm) Kókuszolajjal kikent, felforrósított szendvicssütőbe teszünk egy-egy tésztalapot, ráhalmozzuk a tölteléket, majd befedjük a másik két tésztalappal és összesütjük. (nekem kb. 10 perc alatt sült meg, félidőben megfordítottam.) Én a tésztát szobahőmérsékleten pihentettem, de talán jobb hűtőbe tenni, mert úgy szerintem könnyebben lehet formázni, nyújtani.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nekem a pihentetés után egy kicsit lágy lett, és alá kellett lisztezni, de ettől függetlenül jól lehetett kezelni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Házi kenyér
Házi kenyér

A szilárd hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd mehet hozzá a víz, amit annyira elkeverünk, hogy a lisztes keverék egyenletesen nedves legyen. A tészta galuska állagú lesz....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fahéjas csiga
Fahéjas csiga

A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben /2,5 dl/felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint /10dkg/ és a fe...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Pampuska
Pampuska

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük. Nem lesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szevike
CSODATÉSZTA-Hűtős 1.
CSODATÉSZTA-Hűtős 1.

A tojást jól kikevertem a cukorral és a sóval, hozzáadtam az aludttejet és az olvasztott margarint, alaposan kikevertem. Rászitáltam a lisztet, belekevertem az élesztőt. Annyi lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk