1.
150 g víz
100 g finomliszt
20 g friss élesztő
1 mk nádcukor
2.
400 g finomliszt
1 tk (púpos) só
150 g víz
3 ek olaj
---
munkafelületre 2 mk olaj
Végig kézzel dolgoztam, gép nélkül.
Az élesztőt megfuttattam: összekevertem a vizet és lisztet, cukrot, élesztőt.(20 perc)
Hozzáadtam minden mást és rugalmas tésztát gyúrtam.
20 percet letakarva pihentettem, majd olajos munkalapon átdolgoztam.
Újabb 20 percet pihentettem, majd olajos munkalapon
újra átgyúrtam a tésztát.
Letakartam és hagytam hogy kissé megemelkedjen a tészta.
Nem vártam meg hogy duplájára keljen, éppen csak láttam, hogy jó irányba megy. (Kb. 1/3-ával nőtt.)
A sütőformákat kikentem és beszórtam
rétesliszttel .
A tésztát 8 egyenlő részre osztottam és egyszerűen gombóccá alakítottam.
A formákba raktam. és hagytam kicsit még pihenni, amíg a sütő felmelegedik.
Betettem 1 dl vizet egy kis lábosba, hogy párás legyen a levegő, ne cserepesedjen meg a tészta.
190 fok 25-30 perc sütés előmelegített sütőben
A sütőből kivéve, hideg vízzel lekente a tetejüket, majd a sütőformából egy kés segítségével kiemeljük
Rácson hagyni kihűlni.
A tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót és a reszelt sajtot, elmorzsoljuk benne a zsírt, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztős teje...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókból tésztát dagasztunk(tudom hogy furcsa de vízzel kell az élesztőt futtatni!!!!) de teljesen simára hogy egy pici gumó se legyen benne olyan lágynak kell lennie mint...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesElkészítése: A langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanálnyi lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. Ezután a többi liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tál aljába öntök 2 deci langyos vizet, beleteszem az élesztőt és a cukrot, elkeverem. Hozzászórom a lisztet és a sót. Fakanállal, esetleg a robotgép spirálos fejét alkalma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű