A tésztájoz
350 g búzaliszt (BL55)
250 ml 2,8%-os tej
25 g élesztő (friss)
1 teáskanál só
1 kávéskanál kristálycukor
25 g vaj (olvasztott)
Lekenni
1 evőkanál 2,8%-os tej
1. A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk.
2. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet majd jól kidolgozzuk, dagasztjuk. (Nekem plusz 35 g lisztet vett még fel, mert ugye nem minden liszt egyforma).
3. A kész tésztát két részre osztjuk.
4. Az egyiket kerek lappá nyújtjuk, majd elvágjuk 4 részre (félbe, és a felet is félbe). Egyesével vékony háromszöggé nyújtjuk, majd a szélesebbik felétől szorosan feltekerjük, úgy hogy a hajtás alulra kerüljön. (Nem érdemes nagyon szélesre csinálni maximum 1 arasznyira legyen széles, mert ha ettől hosszabb, akkor vékonyka marad a kifli.)
5. Sütőpapíros tepsire tesszük a kész kifliket.
6. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra (alsó, felső sütés) amíg belemelegszik a sütő annyi kelesztés pont elég ennek a kiflinek. Ha ez megvan, akkor a kifliket lekenjük tejjel és mehet a sütőbe kb. 20 percre, míg szép pirosra sülnek.
Az élesztőt futtasd fel a cukros tejben. Keverd bele a lisztbe az olajat, készíts mélyedést a közepébe. Ebbe tedd bele a joghurtot és a 2 tojást. Gyúrd össze az egészet. Nem szüksé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a pici cukorral 3 ek tejben felfuttatjuk. A szoba-hőmérsékletű lisztben elkeverjük a sót, a maradék cukrot, hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt és annyi langy...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes- A száraz hozzávalókat elkeverjük a magokkal,fűszerekkel - Olajat és annyi vizet teszünk hozzá,hogy jól formálható tésztát kapjunk - Tetejét megvizezzük,15 percig 180 C-on,majd...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes