4 bögre liszt
, 1 bögre tej
1 bögre víz
1 kk.cukor
3dkg élesztő
1/2 dl olaj
3 kk.só
szórás:magok,só,sajt,stb.
.Az egészet bedagasztjuk, az olajat féldagasztásnál csurgatjuk bele.Duplára kelesztjük , 12-14 részre osztjuk egyenként átgyúrjuk gömbölyítjük és szilikonos papírral bélelt sütőlemezre rakjuk.Duplára kelesztjük.A sütőt 200 fokra melegítjük, kis edénybe alulra vizet teszünk. Lespricceljük vízzel, megszórjuk szezámmaggal. A kifliket egyenként háromszögre nyújtjuk, megkenjük vékonyan vajjal , a nagyobbik végéről feltekerjük. Ezt is lehet megszórni magokkal, sajttal vagy durva sóval. Sülés után spiccelni vízzel.
Ha kenyér készül,azt 2 x hajtogatni,30 percenként.
1.) A tésztához az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukrozott tejben, majd a többi hozzávalóval rugalmas, közepesen lágy kalácstésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen duplá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszegyúrjuk a hozzávalókat. 15 percet pihentetjük. Kerek formákat készítünk, vékonyra kinyújtva. Serpenyőben megsütjük (nem kell alá zsiradék).
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy mokkáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és tíz percre félretesszük, hogy felfusson. 2. A túrót összetörjük a cukrok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű