4 bögre liszt
, 1 bögre tej
1 bögre víz
1 kk.cukor
3dkg élesztő
1/2 dl olaj
3 kk.só
szórás:magok,só,sajt,stb.
.Az egészet bedagasztjuk, az olajat féldagasztásnál csurgatjuk bele.Duplára kelesztjük , 12-14 részre osztjuk egyenként átgyúrjuk gömbölyítjük és szilikonos papírral bélelt sütőlemezre rakjuk.Duplára kelesztjük.A sütőt 200 fokra melegítjük, kis edénybe alulra vizet teszünk. Lespricceljük vízzel, megszórjuk szezámmaggal. A kifliket egyenként háromszögre nyújtjuk, megkenjük vékonyan vajjal , a nagyobbik végéről feltekerjük. Ezt is lehet megszórni magokkal, sajttal vagy durva sóval. Sülés után spiccelni vízzel.
Ha kenyér készül,azt 2 x hajtogatni,30 percenként.
Az áttört túrót elkeverem a cukorral, búzadarával, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával és a mazsolával. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgatom bele. A megkelt...
Elkészítési idő:A dagasztóedénybe szórom a liszteket, az élesztőt és elkeverem. Mehet a só is bele. A meleg vízbe a nádcukor, felolvasztom, ráöntöm a lisztre és lehet dagasztani. Mikor a tészta...
Elkészítési idő:A krumplit sós vízben puhára főzzük, majd pépesre törjük. Kevés tejben (cukorral) felfuttatjuk az élesztőt. Lisztet összekeverjük a krumplival, majd hozzáadjuk az élesztőt is, a...
Elkészítési idő:A víz mennyiségéhez kevertem az 1 ek. sót, elkevertem oldódásig. A lisztet tálba mértem, hozzákevertem a tasak élesztőport, a cukrot, majd a sós vízzel apránként kezdtem bedagaszt...
Elkészítési idő: 3 óra