4 bögre liszt
, 1 bögre tej
1 bögre víz
1 kk.cukor
3dkg élesztő
1/2 dl olaj
3 kk.só
szórás:magok,só,sajt,stb.
.Az egészet bedagasztjuk, az olajat féldagasztásnál csurgatjuk bele.Duplára kelesztjük , 12-14 részre osztjuk egyenként átgyúrjuk gömbölyítjük és szilikonos papírral bélelt sütőlemezre rakjuk.Duplára kelesztjük.A sütőt 200 fokra melegítjük, kis edénybe alulra vizet teszünk. Lespricceljük vízzel, megszórjuk szezámmaggal. A kifliket egyenként háromszögre nyújtjuk, megkenjük vékonyan vajjal , a nagyobbik végéről feltekerjük. Ezt is lehet megszórni magokkal, sajttal vagy durva sóval. Sülés után spiccelni vízzel.
Ha kenyér készül,azt 2 x hajtogatni,30 percenként.
Megpucoljuk a krumplikat, felkockázzuk, és megfőzzük sós vízben. Amíg fő, kimérjük egy edénybe a lisztet, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjul a két tojássárgáját, a tejfölben el...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a kenyérsütőben megdagasztjuk, és megkelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk, és megformázzuk. A Pataki tálat kibéleljük sütőpapírral, és belehelyezzük a vekni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1Langyos tejhez keverjük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt. kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. 2A liszthez öntjük, a sót, a kockákra vágott vajat, a felfuttatott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű