Hozzávalók
Töltelék
3,5 dl tej
1 cs. főzős vaníliás puding
4 ek cukor
5 dkg vaj
Briós
0,5 kg liszt
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
2 nagy tojás sárgája
csipet só
Tetejére
1 tojás
kevés víz
cukor
Először a tölteléket készítjük el. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük forrni, ha felforrt, hozzáöntjük a pudingos keveréket, és addig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz. Ha kész, félrehúzzuk, beledobjuk a vajat, és kevergetve hagyjuk, hogy felolvadjon benne. Félretesszük hűlni.
A lisztet dagasztótálba szórjuk, fészket készítünk, beletesszük a porcukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük a langyos tejjel, lefedjük, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ha kész (kb. 15 perc), hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan kidagasztjuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük. Lisztezett munkafelületre borítjuk, átgyúrjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. A kis cipókat egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük őket a vaníliás pudinggal.
A téglalapok 2 rövidebb végét behajtjuk, majd az egészet feltekerjük. Néhányat óvatosan még sodrunk rajta, hogy a hosszát növeljük, és feltekerjük csigába. Sütőpapírral bélelt tepsire pakolgatjuk.
Lekenjük őket vizezett, felvert tojással, és meleg helyen 40 percig pihentetjük. Ezután újra átkenjük a felvert tojással, és megszórjuk cukorral őket, majd 200 fokos sütőbe tolva kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
tegyük mély tálba a száraz anyagokat, és morzsoljuk össze a zsírral, a cukorral, a vaníliás cukoral és a csipet sóval. Mélyedést készítsünk, és tegyük bele a tojások sárgáját. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzitáljuk át a lisztet, majd a tejet langyosítsuk meg mehet bele az élesztő két kanál liszt a kimértből, keverjük össze és futtassuk fel. Ha felfutott az élesztő,mehet a lisztbe a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElsőként elkészítjük a kovászt: a langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és hozzáadjuk a lisztet. 8-12 órára lefedve a hűtőbe tesszük. Másnap összeállítjuk a focaccia t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű