80 g teljes kiőrlésű búzaliszt
90 g Update Master mix
20 g sikér
1/2 mk só
10 g olívaolaj
150 g langyos víz
20 g Update joghurt vagy kefir (langyos)
3 g instant élesztő
1/2 mk aszkorbinsav
1 ek. tökmag
A lisztféléket, az élesztőport és a sikért, illetve az aszkorbinsavat forgasd össze.
A vizet és a joghurtot keverd össze a sóval, majd ezt a lét öntsd a kenyérsütő gépbe.
Borítsd rá a lisztkeveréket, majd állítsd a gépet dagasztó programra. Kb. fél óra alatt szép homogén tésztát kapsz.Az így kapott bedagasztott tésztát formázd veknivé, és tedd egy kisebb (kb. 15x9cm) formába, majd meleg helyen letakarva kb. 50-60 percig hagyd kelni.Az így kapott bedagasztott tésztát formázd veknivé, és tedd egy kisebb (kb. 15x9cm) formába, majd meleg helyen letakarva kb. 50-60 percig hagyd kelni.
A gépi dagasztás fontos az ilyen reformkenyereknél, mert így lesz laza szerkezetű a tésztája.
Fontos, hogy meleg helyen és letakarva keleszd, erre a célra például tökéletes 50°C-ra felmelegített, majd lekapcsolt sütő.
A sütési idő sütőfüggő, ezt érdemes kitapasztalni
Ha közben nagyon odakapna a teteje, akkor egy alufóliával takard le, és úgy süsd tovább.
A sütési idő felénél érdemes kivenned a formából a kenyeret. Ha így sütöd tovább, sokkal ropogósabb lesz a héja!
Csak akkor szeleteld, ha teljesen kihűlt!
Vízben felfuttatod az élesztőt (kis xilittel vagy 1 kockacukorral), majd a többi hozzávalóval összegyúrod, kb.15 percig gyúrtam, és letakarva hagyod kelni szép pufira. Nekem ez kb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű,A két fajta lisztet szitáljuk össze a sütőporral, ezután adjuk hozzá a sót. Keverjük össze. Közben a kefirt mikróban langyosítsuk meg, majd keverjük hozzá a cukrot, ezután szórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLangyos tejben belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, és felfutatom. A tészta hozzávalóit összegyúrom. Meleg helyen kelesztem. Átgyúrom. Majd lángosnyi darabokat tépkedek,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a dagasztógép üstjébe mérjük, a burgonya főzővizét is. A többi folyadékot folyamatosan adagoljuk és apránként, úgy, hogy a rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidgasz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű