80 g teljes kiőrlésű búzaliszt
90 g Update Master mix
20 g sikér
1/2 mk só
10 g olívaolaj
150 g langyos víz
20 g Update joghurt vagy kefir (langyos)
3 g instant élesztő
1/2 mk aszkorbinsav
1 ek. tökmag
A lisztféléket, az élesztőport és a sikért, illetve az aszkorbinsavat forgasd össze.
A vizet és a joghurtot keverd össze a sóval, majd ezt a lét öntsd a kenyérsütő gépbe.
Borítsd rá a lisztkeveréket, majd állítsd a gépet dagasztó programra. Kb. fél óra alatt szép homogén tésztát kapsz.Az így kapott bedagasztott tésztát formázd veknivé, és tedd egy kisebb (kb. 15x9cm) formába, majd meleg helyen letakarva kb. 50-60 percig hagyd kelni.Az így kapott bedagasztott tésztát formázd veknivé, és tedd egy kisebb (kb. 15x9cm) formába, majd meleg helyen letakarva kb. 50-60 percig hagyd kelni.
A gépi dagasztás fontos az ilyen reformkenyereknél, mert így lesz laza szerkezetű a tésztája.
Fontos, hogy meleg helyen és letakarva keleszd, erre a célra például tökéletes 50°C-ra felmelegített, majd lekapcsolt sütő.
A sütési idő sütőfüggő, ezt érdemes kitapasztalni
Ha közben nagyon odakapna a teteje, akkor egy alufóliával takard le, és úgy süsd tovább.
A sütési idő felénél érdemes kivenned a formából a kenyeret. Ha így sütöd tovább, sokkal ropogósabb lesz a héja!
Csak akkor szeleteld, ha teljesen kihűlt!
A tészta hozzávalóit egy tálba öntjük, és alaposan összedolgozzuk. Mindegyik hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. Ha kész, formázzunk belőle gombócot, kicsit lapítsuk ki,...
Elkészítési idő: 135 perc Nehézség: Könnyű1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, és hozzá adjuk az élesztőt. Így hagyjuk letakarva kb 10-15 percig. 2. Mikor szép habos már, hozzá adjuk a tojást és az átszitált liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélye...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy tálba mértem és összekevertem majd a végén hozzáadtam az 500 ml langyos vizet. Kanállal alaposan elkevertem, majd pár percig kézzel dagasztottam. 15 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű