menu

Családireceptkönyv.hu

Lekváros bukta ll.


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,5-3 dl langyos tej
1 tk cukor
4 dkg élesztő
3 ek olaj
csipet só
2 ek porcukor
1 tojássárgája

Elkészítés:


50 dkg liszt, 2,5 - 3 dl langyos tej, 1 tk cukor, 4 dkg élesztő, 3 ek olaj, csipet só, 2 ek porcukor, 1 tojássárgája. A langyos tejben elkeverem a cukrot, majd felfuttatom az élesztőt, Egy tálba szitálom a lisztet, hozzáadom a sót, 2 ek porcukrot. Ha az élesztő feljött, akkor elkeverem benne a tojássárgáját, majd a liszthez adom. Elkezdem kidolgozni a tésztát, amikor már összeállt, akkor adom hozzá az olajat, majd simára, fényesre kidolgozom teljesen. Duplájára kelesztem langyos helyen. Ha megkelt a tészta, a lisztezett deszkára borítom, hengerré formázom. 20 egyforma nagyságú darabra vágom, mindegyiket kis gombóccá formázom. Hagyom kelni 10 percig, majd a gombócokat ellapítom, mindegyikre teszek egy kanál lekvárt és szintén gombóccá hajtom össze. A tepsit kiolajozom, majd a gombócokat egymás mellé rakom, mindegyiket előtte olajban megforgatom. A tepsi 32x24 cm, és ebben elfér pont a 20 gombóc. Nincs helye terülni, viszont így szép magasra nőnek sülés közben. Ha elkészült a tepsi, hagyom még 15 percig kelni, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm. Kirakom tányérra, majd megszórom porcukorral. Nem kenem le sohasem a tetejét semmivel, nagyon finom puha lesz így is.

Lekváros bukta ll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Eva
Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

A tejet és a joghurtot meg melegítem együtt ,bele morzsolom az élesztőt és pici cukrot hagyom felfutni.Hozzá adom a liszthez és a többit is ,kelt tésztát készíttek . Miután megkelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos croissant
Sajtos croissant

Élesztőt felfuttatom, a lisztet, zsírt, tojást, kb. 5 dkg sajtot, sót tálba rakom, a tejes élesztővel alaposan összegyúrom, dagasztom, meleg helyen kelesztem. Ha megkelt, kettévála...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
127. Joghurtos-sós kifli
127. Joghurtos-sós kifli

Élesztő futtatni. Dagaszt 1 ó kel. 8 fele oszt, gömbölyít ,15 p kel. Nyújt 35 -40 cm kör. Egy lapot lekenni krémmel,rá másik lap,kicsit nyújt,16 fele vágni. Feltekerni, kel. Leken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Kelt tészta
Kelt tészta

Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben. Egy nagyobb tálba mérjük az előzőleg átszitált lisztet, hozzáadjuk a sót és belemorzsoljuk a 3 dkg vajat/margarint. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk