menu

Családireceptkönyv.hu

KIFLIK/Valitól


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


10 db-hoz:
40 dkg fehér liszt
1 dkg élesztő
1 tojássárgája + 1 a kenéshez
1,5 dl házi tej
1 dl natúr joghurt
3 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1 kiskanál só
a tetejére, kevés egész kömény, nagyszemű só, szezámmag

Elkészítés:


Az élesztőt, egy deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk.
A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a joghurtot, cukrot, és a sót.
Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat és jól kidolgozzuk, hólyagosra a tésztát.
Lisztezett deszkán, a tállal leborítva 30 percig kelesztjük.
Mikor a tészta megkelt, 2 egyenlő részre osztjuk és fél centi vastagon kinyújtjuk, majd átlósan, öt felé vágjuk. Az így kapott háromszögeket szélesebb felüknél elkezdve feltekerjük, kifli formára.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva újabb 20 percig kelesztjük. Miután a kiflik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk ízlés szerint köménnyel, szezámmaggal, nagyszemű sóval. Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt, szép barnára sütjük őket, majd rácson hagyjuk kihűlni.

KIFLIK/Valitól

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Csodakifli Borbás M.
Csodakifli Borbás M.

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd nagyjából 6 egyenlő részre osztjuk. Minden darabot egyesével kinyújtunk, megkenjük olvasztott vajjal, és feltekerjük, majd félretesszük. Miutá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puffancs, azaz a klasszikus hamburgerzsömle
Puffancs, azaz a klasszikus hamburgerzsömle

Az összetevőket gyúrjuk össze, majd 20 percig pihentessük. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20 percig pihentessük. Osszuk 10 egyenlő részre a tésztát és formázzunk zsemléket. E...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sóvirágos kenyérspirál
Sóvirágos kenyérspirál

25 dkg lisztet tálba szitáltam, a közepébe készített mélyedésbe morzsoltam az élesztőt, és a víz folyamatos adagolásával lágy tésztát gyúrtam. Konyharuhával letakarva langyos hely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Olajbogyós gyökérkenyér, kapros szardiniakrémmel.
Olajbogyós gyökérkenyér, kapros szardiniakrémmel.

A gyökérkenyér első fázisához szükségünk van egy nagyobb tálra, én a kelesztőtálamat használtam. Beleöntöttem a vizet, feloldottam benne az élesztőt, beletettem a lisztet, rá a sót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk