250 g Alfamix -liszt
3 evőkanál burgonyapehely
2 evőkanál lenmagpehely
1 evőkanál lenmag
1 evőkanál puffasztott amaránt
1 teáskanál citromlé
1 kávéskanál útifűmaghéj
15g élesztő
300ml víz
csipetnyi só
pici cukor az élesztő futtatásához
2 evőkanál olaj
Mutatok egy nagyon egyszerű kakaós csiga receptet, ezt még korábban sütöttem. Előre jelzem, hogy nem a legszebb, de itt nem is a szépség volt a cél, hanem hogy lisztkeverék nélkül lehet-e készíteni finom puha kakaós csiguszt!
Lisztkeverék nélkül, cukormentes, tejmentes, tojásmentes, teljes kiőrlésű g.m. kenyerem.
Recept:
500g langyos víz
20g útifű maghéj
1kk só
1ek. olaj
5g g.m. zabpehely ( Bauck hof )/ burgonyapehely
200g Naturbit hajdinaliszt
100g Naturbit barna rizsliszt
50g Naturbit kölesliszt
15g friss élesztő
Kenyérsütőgép üstjébe teszem a vizet és az útifű maghéjat, elkeverem és állni hagyom 5 percet. Utána rámérem a többi hozzávalót és elindítom a dagasztás programot, ez 15 perc ( dagasztó spirállal is lehet ). Utána formázom vajas kézzel a tésztát, formába teszem, bevágom a tetejét és 10!!! percig kelesztem. Közben előmelegítem 200 fokra a sütőt. 10 perc kelesztés után berakom a sütőbe, és kb.40 percig sütöm. Ez a kenyér állagra teljesen más, mint a megszokott g.m. kenyerek. Rugalmas, puha lesz, rostdús. Meg kell várni, hogy teljesen kihűljön, több óra, csak akkor szeletelhető. 33g CH/100g kenyér ( az én adataimmal). Lassan felszívódó szénhidráttal, sok rosttal.
A langyos tejet összekeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és a tejet, majd megdagasztjuk. Letak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGabor Barocsi – Mit fözzek ma magunknak?
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A tésztát jól összegyúrom és kb 1 órát kelesztem (előre az élesztőt felfuttatom kis cukros langyos tejben) A Tésztát kinyújtom borospohárral kivágom és minden második közepér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű