60 dkg liszt, 25 dkg darált dió, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 dl tejföl, ½ dl langyos tej, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 2 tojás.
A tejben felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat összekeverjük (a tojások kivételével). A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk és a tésztát alaposan összegyúrjuk, majd 50 percig meleg helyen kelesztjük. Kelesztés után ujjnyi vastagra kinyújtjuk, késsel rácsozzuk a tetejét, kis méretű szaggatóval kiszaggatjuk és kizsírozott tepsibe rakjuk nem túl szorosan, a tetejét a felvert tojásokkal átkenjük és 180 Cº-on körülbelül 30 percig sütjük.
Egy dl langyos tejbe szórjuk a cukrot és az élesztőt. Összekeverjük a többi szárazanyagot. Ha felfutott az élesztő, azt is hozzáadjuk, majd a tejjel, joghurttal, olajjal jól formáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a liszttel elmorzsoljuk, az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. (tejfölt csak annyit tegyünk bele, amennyit felvesz a liszt) 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kalács lágyságú tésztát készítesz. Ezt vékonyra kinyújtod. A lisztből és a zsírból vagy sütőmargarinból, csinálsz egy egyszerű rántást, és ezzel megkened a kinyújto...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesÍzlés szerint tehetünk bele akár sós, akár édes tölteléket (édes esetén kevesebb só kell a tésztába). Ha töltve sütjük, változhat a sütés időtartama. Kifliforma helyett apró zsemlé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű