25 dkg liszt BL 55 25 dkg liszt BL 80 3 dl víz 2,5 dkg élesztő 1/2 evőkanál cukor 1 kiskanál só 1 db tojás 0,5 dl tej
A kenéshez
1 db tojás
A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk. A langyos vízbe beletesszük az élesztőt és cukrot, majd a hagyjuk hogy az élesztő felfusson.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és a tojást is a liszthez., majd robotgép segítségével jól megdagasztjuk.
Lefedve meleg helyen a duplájára kelesztjük, kb. 20perc alatt.
Ha megkelt a tészta, egy gyúródeszkán 8 felé osztjuk és zsemléket formázunk belőle. A kész zsemléket sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük és letakarva hagyjuk pihenni 10 percet.
Ezután a zsemléket megkenjük a felvert tojással, amibe tejet is teszünk.
Előmelegített sütőben először 220 C-on 5 percig, majd 180 C-on 10 percig sütjük.
Alaposan keverd össze a túrót a nyírfa-és kókuszcukorral, majd add hozzá a tejet és az olajat. A lisztet, a sót és a szódabikarbónát egy kisebb tálban keverd össze, majd öntsd a t...
Elkészítési idő:A lisztet, élesztőt, sót összekeverni, a langyos tejfölt hozzátenni. A tejet , margarint, cukrot, a tojássárgáját lassú tűzön melegítjük, amíg a margarin teljesen felolvad, /...
Elkészítési idő:Elkészítés: A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze. 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd...
Elkészítési idő: