1 tk. só
2 dl langyos tej
2 db (ebből egy a kenéshez) tojás
1 dl natúr joghurt
60 dkg liszt
2 ek. olaj
2 dkg élesztő
kevés Rama margarin
2 ek. kristálycukor kristály cukor
A lisztet beletesszük egy edénybe és egy kis fészket csinálunk a közepébe. Abba tesszük a kristálycukrot, az élesztőt, majd ráöntjük a langyos tejet.
Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a többi alapanyagot is és bedagasztjuk kézzel, de ha van gép, azzal is lehet, majd a bedagasztott tésztát a duplájára hagyjuk kelni, meleg helyen.
Mikor már jó a tészta, akkor lisztezett munkalapon henger alakúra formáljuk és elosztjuk 10 egyenlő részre, de ha nagyobbat, vagy kisebbet szeretnénk, akkor olyan darabokra kell osztani.
Kézzel cipókat formázunk és olajjal kikent tepsibe tesszük és ott is hagyjuk kb. fél órát pihenni.
A tetejét egy felvert tojással megkenjük, hogy szép aranyszínű legyen. Mikor ez is megvan mehet az előmelegített sütőbe és pár perc alatt megsütjük.
Amikor megsült kivesszük a sütőből és megkenjük egy darabka vajjal a tetejét, mert így fényesebb és puhább marad.
1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gép üstjébe vagy a robotgép táljába tesszük tesszük (az olvasztott vaj utoljára kerüljön bele, de már ne legyen forró!), dagasztó programon eli...
Elkészítési idő: kb. 2,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A liszteket a sóval, cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tojást és a többi tejjel jól kidagasztjuk. Utolján adj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesLépés 1 Kenyérsütőgépben megkelesztjük a tésztát. Kicsit átgyúrjuk, majd 12 db. egyenlő részre vágjuk. Egyesével kinyújtjuk ovális lapokká, kb. 3 mm vastagra és a rövidebb oldalár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral felfuttatóm.A többi hozzávalókat tálba rakom és a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.Vagy csinálhatjuk kenyé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű