1 tk. só
2 dl langyos tej
2 db (ebből egy a kenéshez) tojás
1 dl natúr joghurt
60 dkg liszt
2 ek. olaj
2 dkg élesztő
kevés Rama margarin
2 ek. kristálycukor kristály cukor
A lisztet beletesszük egy edénybe és egy kis fészket csinálunk a közepébe. Abba tesszük a kristálycukrot, az élesztőt, majd ráöntjük a langyos tejet.
Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a többi alapanyagot is és bedagasztjuk kézzel, de ha van gép, azzal is lehet, majd a bedagasztott tésztát a duplájára hagyjuk kelni, meleg helyen.
Mikor már jó a tészta, akkor lisztezett munkalapon henger alakúra formáljuk és elosztjuk 10 egyenlő részre, de ha nagyobbat, vagy kisebbet szeretnénk, akkor olyan darabokra kell osztani.
Kézzel cipókat formázunk és olajjal kikent tepsibe tesszük és ott is hagyjuk kb. fél órát pihenni.
A tetejét egy felvert tojással megkenjük, hogy szép aranyszínű legyen. Mikor ez is megvan mehet az előmelegített sütőbe és pár perc alatt megsütjük.
Amikor megsült kivesszük a sütőből és megkenjük egy darabka vajjal a tetejét, mert így fényesebb és puhább marad.
A lisztet egy tálba öntjük, hozzámorzsoljuk az élesztőt, megsózzuk. Először a víz felét hozzáadjuk, és egy erős fakanállal elkezdjük felverni. Amikor a vizet felvette, teszünk még...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük az élesztős tejet és az olívaolajat, majd a langyos vizet. Megsózzuk és alaposan ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztok, egy kicsit lágyabbat, mint a kenyérnél. Kiolajozott kelesztő tálba teszem, hagyom duplájára kelni. Lisztezett felületre borítom, majd négy egyfor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTésztához: A lisztet tegyük tálba, a közepébe csináljunk egy kis fészket. Tegyük bele a porcukrot, amire rámorzsoljuk az élesztőt, majd öntsük rá a meglangyosított tejet....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes