1 kg bio teljes kiőrlésű szitált liszt (jó fehérre ki kell szitálni!)
1 egész tojás
2 dkg friss élesztő
4-5 dl tisztított víz
1 evőkanál nyers barna cukor (rapadura)
reszelt sajt (10-20 dkg, ízlés szerint)
só - ízlés szerint
1 evőkanál hidegen sajtol olívaolaj
Az élesztőt a cukorral felfuttatom a langyos vízben,
hozzáadom az olajat, sót, tojást, sajtot, majd fokozatosan adagolva a lisztet.
Addig gyúrom - KÉZZEL, esetleg egy kicsit robotgéppel is -, amíg el nem válik az edény falától!
Lefedve minim egy órát, de inkább többet kelesztem, majd ismét jól átgyúrom!
Hőlégkeverésen 180 fokon 1 órát sütöm!
Jó étvágyat!
1. Meglangyosítjuk a vizes tejszínt, elkeverjük benne az élesztőt,. 2. A liszteket összekeverjük a nyírfacukorral, az élesztővel és 5 dkg puha vajjal egy dagasztókaros robotgép se...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk pici cukorral.Összegyúrjuk a hozzávalókat a kakaó kivételével.A megkelt tésztát kettévesszük. Egyik részébe beletesszük a kakaót.Kelesztjük,kinyújtjuk őket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, amennyit felvesz, és lágy, könnyű, de nyújtható...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt jól össze dagasztom majd letakarva kelni hagyom. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű