1 kg bio teljes kiőrlésű szitált liszt (jó fehérre ki kell szitálni!)
1 egész tojás
2 dkg friss élesztő
4-5 dl tisztított víz
1 evőkanál nyers barna cukor (rapadura)
reszelt sajt (10-20 dkg, ízlés szerint)
só - ízlés szerint
1 evőkanál hidegen sajtol olívaolaj
Az élesztőt a cukorral felfuttatom a langyos vízben,
hozzáadom az olajat, sót, tojást, sajtot, majd fokozatosan adagolva a lisztet.
Addig gyúrom - KÉZZEL, esetleg egy kicsit robotgéppel is -, amíg el nem válik az edény falától!
Lefedve minim egy órát, de inkább többet kelesztem, majd ismét jól átgyúrom!
Hőlégkeverésen 180 fokon 1 órát sütöm!
Jó étvágyat!
Teás tányér nagyságúra nyújtjuk, erősen lisztezett tepsiben sütjük.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KözepesA száraz anyagokat keverjük össze, majd adjuk hozzá az előre egyneművé dolgozott nedves hozzávalókhoz. 5 percig hagyjuk pihenni. Ezután nyújtsuk ki bambuszrostliszttel megszórt m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű500 gr sima liszt 330 ml víz Ezt összegyúrom 15 percig állni hagyom Utána hozzáadok 2 teáskanál (9 gramm) instant élesztőt, (vagy 27 gramm friss élesztőt)amit felfuttattam e...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűA tésztához először keverd össze a lisztet az élesztővel. Egy másik tálban a meglangyosított növényi tejet, a kókuszolajjal, a tojásokkal, az édesítővel és a csipet sóval kézi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű