1 kg bio teljes kiőrlésű szitált liszt (jó fehérre ki kell szitálni!)
1 egész tojás
2 dkg friss élesztő
4-5 dl tisztított víz
1 evőkanál nyers barna cukor (rapadura)
reszelt sajt (10-20 dkg, ízlés szerint)
só - ízlés szerint
1 evőkanál hidegen sajtol olívaolaj
Az élesztőt a cukorral felfuttatom a langyos vízben,
hozzáadom az olajat, sót, tojást, sajtot, majd fokozatosan adagolva a lisztet.
Addig gyúrom - KÉZZEL, esetleg egy kicsit robotgéppel is -, amíg el nem válik az edény falától!
Lefedve minim egy órát, de inkább többet kelesztem, majd ismét jól átgyúrom!
Hőlégkeverésen 180 fokon 1 órát sütöm!
Jó étvágyat!
Az összes hozzávalót a dagasztógép üstjébe mérem. (Alulra kerül a folyadék, zsíradék, tejtermék, erre a szárazanyagok.) Géppel 10 percig dagasztom. Olajos kézzel kicsit átsimogato...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKenyér sütő gépbe készítem el a tésztát az olajat a tejet,sót a gép aljába rakom rá a lisztet,élesztőt belemorzsolom majd a cukrot is hozzáadom. Dagasztom,kelesztem a gépel.Majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tojás és a vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük. A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű