menu

Családireceptkönyv.hu

301. Briós


Írta:

Adag: 12 db
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 db tojás
1 kk só

Tetejére:1 db tojás, cukor

Elkészítés:


Tálba öntjük a lisztet, a porcukrot, elkeverjük, közepébe mélyedést készítünk, hozzáadjuk a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. 10 perc alatt felfuttatjuk,hozzáadjuk a tojást az olvasztott vajat.
Keverjük, össze majd addig dagasszuk, míg lágy tésztát kapunk.
Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve 40 percig kelesztjük.
Ha duplájára kelt 12 részre elosztjuk kb 30 cm hosszú darabokat sodrunk belőle, majd feltekerjük, úgy hogy az egyik vége (ami a belseje lesz) egy pindurit felfelé álljon,
körbe tekerjük és a másik végét egy picit ellapítva alá tesszük.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, 10 percig hagyjuk kelni. (mivel én 2 adagot készítek, így az első 12 db, ha a tepsin van, amíg készül a másik tepsi pont 10 perc szokott eltelni.
Ha letelt, akkor megkenjük a felvert tojással, megszórjuk cukorral.
Hagyjuk 15-20 percig kelni, majd 200 fokos sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük.








Trükkök, tippek, praktikák:


Ha két adagot készítünk, mikor beteszem, a sütőbe az elsőt akkor kenem le a második tepsivel, így az is pihent és ugyanúgy van ideje kelni neki.
Ez a recept egy alap recept, el lehet készíteni briósnak, akár kakaós csigának, de akár kalácsot is süthetünk belőle.


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar kovász /Valitól
kovász /Valitól

1 nap - 2 evőkanál natur joghurt 4 evőkanál liszt bl80 3,5 evőkanál víz ezeket összekeverem hagyom a konyhapulton 2 nap - 3,5 evőkanál víz 4 evőkanál liszt alaposan elkeverem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar öregtészta 2
öregtészta 2

50 dkg BL 80 lisztet kb. 3 dl vizet 1 csipet cukrot 1 dkg friss élesztőt A folyadékra azért írtam, hogy körülbelül, mert liszt és gépfüggő. A lényeg, hogy keményebb tésztát kés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Norvég iskolakenyér- skolebrod
Norvég iskolakenyér- skolebrod

1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Letakarva, meleg helyen, 1 óráig kelesztjük. Átgyúrjuk,ismét letakarjuk és további félóráig kelesztjük. 2. A tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mini ch csökkentett kenyer
Mini ch csökkentett kenyer

A liszthez hozzáadjuk a sót,a langyos vizet, a tojásokat és belemorzsoljuk az élesztőt. Dagasztjuk, majd 40percet kelni hagyjuk.a tetejét lekenjük tojással és 30percet pihentetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk